Od ozbiljnih operacija do sitnih korekcija – slavne dame pribjegavaju svakakvim rješenjima u želji da zaustave vrijeme na svojem licu. U tom trenutku često ne vode računa o dugoročnom učinku tih poteza. Lice pamti i ako se u jednom trenutku pretjera s korekcijama, nemoguće je uspješno sakriti njihove tragove i vratiti se na početak.

Zato je uvijek važno dobro razmisliti o tome što točno želite raditi na svojem licu i u obzir uzeti sve faktore, pa tako i onaj da njima izgled nećete nužno promijeniti nabolje.

Koliko je važno biti umjeren u korekcijama, pokazuju i primjeri legendarnih supermodela. Kada se pogledaju njihove fotografije s vrhunca karijere i usporede s današnjima, jasno je da su najbolje prošle upravo one dame koje su najmanje dirale svoje lice.

Tako 55-godišnjoj Tatjani Patitz nimalo ne smetaju bore. Jednako razmišlja i 53-godišnja Christy Turlington.

Iskreno, ne vidim ništa negativno u starenju. Što sam starija, osjećam se bolje u svojoj koži. Ne želim izgledati mlađe, rekla je Christy u jednom intervjuu.

Obje dame izgledaju sjajno upravo zato što njihova lica izgledaju prirodno te prikazuju normalne i sasvim prirodne znakove starenja koji nas ne bi trebali plašiti.

S druge strane, neke njihove kolegice nisu mogle odoljeti čarima korekcija.

Nemam ništa protiv starenja, ali želim izgledati dobro na tom putu. Ako postoji neka molekula ili dvije koja nam u tome može pomoći, a postoji, onda ću je iskoristiti. Ja sam za botoks, filere, laser, za sve, priznala je Linda Evangelista. Međutim, mnogi smatraju da je sve navedeno zapravo imalo negativan učinak na njezino lice.

Sandra Bullock i Monica Bellucci (1964. godište) Razlika je očita: Slavne dame istih godišta s plastičnim operacijama i bez njih

Janice Dickinson, supermodel s kraja 70-ih i početka 80-ih, danas je gotovo neprepoznatljiva zbog promjena na svom izgledu.

U galeriji pogledajte još legendarnih supermodela i sami procijenite jesu li se njihove korekcije lica isplatile ili bi bilo bolje da su ih zaobišle.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju