Modni kritičari još uvijek skupljaju dojmove nakon završetka Pariškog tjedna visoke mode koji se održavao od 24. do 27. siječnja. U četiri dana prikazane su nove kolekcije poznatih modnih kuća za proljeće/ljeto 2022. godine.

U pravilu gotovo svaka kolekcija visoke mode sadrži barem jedan bridal look, a dizajneri su i ovaj put predstavili modele vjenčanica koji će sigurno nametnuti nove trendove.

Tako je modna kuća Chanel na pistu poslala vrlo nenametljivu i nježnu vjenčanicu. Kreativna direktorica Chanela, Virginie Viard, inspirirala se 20-im i 30-im godinama prošlog stoljeća što se itekako vidi po linijama ove jednostavne haljine koja u sebi ima i dašak boho stila.

S druge strane, Zuhair Murad mladenku vidi kao apsolutnu zvijezdu. Njegov bridal look je sve samo ne nenametljiv i suptilan. Predstavljene vjenčanice su glamurozne, grandiozne, bogato ukrašene blještavim aplikacijama i napravljene s ciljem da mladenka od prve do zadnje sekunde svog velikog dana bude u centru pažnje.

Bridal look modne kuće Schiaparelli jedan je od onih koji se najviše analiziraju. Kreativni direktor Daniel Roseberry osmislio je krajnje nekonvencionalnu kombinaciju sastavljenu od dugačke i uske bijele suknje ravnog kroja te zlatnog metalnog topa, a umjesto tradicionalnog vela predstavio je predimenzionirani šešir u bijeloj boji.

Zavirite u galeriju i pogledajte još vjenčanica s netom završenog Pariškog tjedna mode o kojima se priča.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju