Mnogo je faktora koji utječu na cijenu nekretnine. Lokacija, kvaliteta izgradnje, starost, količina iskoristivog prostora, nedavne renovacije ili potražnja za nekretninama na području koje vas interesira samo su neki od njih.

Međutim, još jedan faktor itekako može utjecati na vrijednost nekretnine, a to je - pogled.

Naravno, ne vrijedi ni svaki pogled jednako. Ako tražite stan na pitoresknoj lokaciji koja u startu vrvi velikim brojem nekretnina s odličnim pogledom, onda on gotovo i da nema utjecaja na cijenu.

S druge strane, ako se stan nalazi na lokaciji na kojoj je dobar pogled rijetkost, onda ćete za njega morati izdvojiti puno više novaca.

Slika nije dostupna Kakva raskoš! Nova vila Jennifer Lopez s 12 kupaonica i "beskrajnim" bazenom
Sandra Bullock prodaje svoje dvije kuće na obali - 6 Maštamo o jackpotu: Zavirite u kuću Sandre Bullock s pogledom na pješčanu plažu

I tip pogleda utječe na vrijednost nekretnine. Tvrde to i australski stručnjaci za nekretnine koji su proveli istraživanje na ovu temu. Oni su ustanovili kako, na primjer, kupci u Brisbaneu plaćaju i do 100.000 dolara više za nekretninu s dobrim pogledom.

Tako na tržištu sjajno prolaze nekretnine s pogledom na park ili šumu, po mogućnosti u ravnini tla, te nekretnine s nezaobilaznim pogledom na more ili grad.

Slika nije dostupna Da dobijemo na lotu… Kuća Sofije Vergare s bazenom uz koji bismo se izležavali baš cijelo ljeto
Slika nije dostupna Je li ovo kuća iz snova! Novi dom Meghan Markle koji izgleda kao iz najljepših kataloga

Još jedan pogled koji diže vrijednost nekretnine i do 30 posto je po mnogima najljepši tip pogleda - panoramski pogled.

On se definira kao nesmetan pogled s uzvisine i obično nudi spektakularan pregled okolice. S obzirom na to da je dnevna soba mnogim obiteljima prostorija u kojoj provode najviše vremena, upravo će nekretnina s dnevnom sobom iz koje puca panoramski pogled vrijediti puno više.

U galeriji pogledajte 20 dnevnih soba s predivnim pogledom u kojima bismo rado cijeli dan ispijali kavicu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju