Jamie Dornan danas slavi 39. rođendan. Ovaj glumac, model i glazbenik iz Sjeverne Ireske bio je najpoznatiji po ulogama u seriji "Once Upon a Time" i "Fall", a onda je dobio zlatnu kartu za ulazak u Hollywood. Danas je na spomen njegovog imena teško ne pomisliti na lik Christiana Greya.

Zgodni Irac karijeru je započeo kao model 2001. godine kada se pojavljivao u kampanjama brednova Hugo Boss, Dior Homme i Calvin Klein.

Cillian Murphy i Andrew Scott 10 poznatih Iraca s kojima bismo rado popile pivo

New York Times nazvao ga je "zlatnim torzom", a 2015. godine Vogue ga je proglasio jedni od 25 najboljih muških modela svih vremena.

Pored toga, svestrani Jamie je do 2008. godine nastupao u bendu Sons of Jim.

Nejgova glumačka karije počela je 2006. godine, a široj javnosti postao je poznat po ulogama Grahama Humberta u seriji "Once Upon a Time" i Paula Spectora u seriji "The Fall".

U listopadu 2013. godine objavljeno je da će Dornan glumiti već spomenutog Christiana Greya u filmskoj adaptaciji "50 nijansi sive". Na tom mjesto je zamijenio Charlieja Hunnama i pokazao se idealnom zamjenom.

Erotska drama iz 2015. godine, u kojoj je uz njega glavnu ulogu igrala Dakota Johnson, doživjela je, unatoč lošim kritikama, ogroman uspjeh u kinima. Toliko ogroman da je film obarao rekorde sa zaradom koja se popela iznad 570 milijuna dolara.

Iste godine kad je izašao prvi film potvrđeno je da će Dornan glumiti i u preostala dva nastavka filmske franšize - "50 nijansi mračniji" i "50 nijansi slobode".

Milijuni žena diljem svijeta zaljubile su se u glavnog protagonista filma, milijardera Doriana Greya, a u našoj galeriji pogledajte 20 dokaza da je odabir Jamieja Dornana za tu ulogu bio pun pogodak zbog kojeg je i došlo do takve zaluđenosti.

Svojedobno je Dornan rekao i da obožavatelji na ulici s njim razgovaraju kao da je gospodin Grey.

Dogodi se da stojim u redu za kavu i netko mi se obrati sa "Oh, gospodine Grey", ispričao je.

Ipak, postoji barem jedna žena koja definitivno ne pripada u ovu skupinu, a ona je glumčeva supruga Amelia Warber. U jednom intervjuu glumac je, naime, rekao da ona nije pogledala niti jedan film iz franšize.

Volim misliti da je više zaljubljena u mene nego u tog tipa, rekao je glumac

Njih dvoje su u braku od 2013. godine i roditelji su tri djevojčice.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju