Cate Blanchett danas će ispuhati 53 svjećice na rođendanskoj torti. Slavna australska glumica, producentica i kazališna redateljica rođena je 14. svibnja 1969. godine u Melbourneu. Smatraju je jednom od najsvestranijih i najboljih glumica svoje generacije, a za svoje sjajne glumačke izvedbe dosad je dva puta nagrađena Oscarom te tri puta Zlatnim Globusom i nagradom BAFTA.

Osim po nizu fantastičnih uloga poput onih trilogijama Gospodar prstenova i Hobit, filmovima The Curious Case of Benjamin Button, Carol, Elizabeth, The Aviator, Blue Jasmine, Charlotte Gray i mnogih drugih, Cate je poznata i kao miljenica modnih kritičara.

Uvijek svoja, prepoznatljivo drugačija, zanimljiva i neustrašiva modna igračica - to je Cate Blanchett. Kada se svi na crvenom tepihu pojave u nekoj jarkoj trendi nijansi, možete računati na to da će ona na crveni tepih zakoračiti u nečemu potpuno suprotnom poput obične crne haljine ukrašene tek ponekim statement komadom nakita i pritom će izgledati savršeno.

S druge strane, u prigodama kada ostali igraju na sigurno, upravo će ona zablistati u spektakularnim kreacijama neočekivanog kroja ili neobične teksture. Ono najvažnije, Cate uistinu ima osjećaj za modu i sve nosi samouvjereno i sa stavom, a upravo je to velik dio dobrog završnog modnog dojma.

Australka ima i mnogo obožavatelja među svojim slavnim kolegicama, a jedna od njih je i Kristen Stewart. Kristen je 2018. godine bila članica žirija na Filmskom festivalu u Cannesu, a Cate predsjednica. Fotografije na kojoj Kristen i Lea Seydoux oduševljeno gledaju u nju kao u neko božanstvo i plješću joj tada su obišle svijet.

Ako bismo trebali nekoga sa Zemlje poslati vanzemaljcima kao svog predstavnika, mislim da bi to trebala biti Cate, kazala je Kristen. Jedno je sigurno - oduševila bi i vanzemaljce svojim stilom.

Zavirite u našu galeriju i pogledajte 20 legendarnih izdanja kraljice crvenog tepiha.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju