Na ulasku u peto desetljeće života, Adriana Lima i dalje je među trenutno najtraženijim supermodelima. Prelijepa Brazilka rodila se 12. lipnja 1981. godine u gradu Salvadoru. Roditelji su je tijekom osnovne škole prijavljivali na razna amaterska natjecanja ljepote, ali njoj nije ni palo na pamet da postane manekenka.

U taj svijet ušla je slučajno. Imala je 15 godina kada ju je prijateljica zamolila da se s njom prijavi na jedno natjecanje na koje nije željela ići sama.

Ubrzo nakon toga osvojila je prvo mjesto na natjecanju "Supermodel of Brazil" kultne manekenske agencije Ford, a na svjetskom natjecanju plasirala se na drugo mjesto i kao nagradu dobila ugovor u vrijednosti od 150 tisuća dolara.

Godinu dana kasnije preselila se u New York i potpisala ugovor sa slavnom agencijom Elite i tada započinje njezin strelovit uspon u zvjezdane visine. U rujnu 1997. debitirala je na Njujorškom tjednu mode noseći reviju dizajnerice Anne Sui.

Slika nije dostupna (Ni)tko (ni)je savršen: Kako bez šminke izgledaju najljepše žene svijeta?

Adriana Lima u mokroj haljini na dodjeli nagrada MTV VMA - 5 Adriana Lima: "Mokra" haljina koja žensko tijelo pretvara u remek-djelo

Uslijedile su suradnje s brojnim dizajnerima i modnim kućama među kojima su i Giorgio Armani, Bottega Veneta, Valentino, Miu Miu, Givenchy, Versace, Jason Wu, Marc Jacobs, Christian Dior, Paco Rabanne, Prada, Louis Vuitton, Guy Laroche, John Galliano, Alexander McQueen, Ralph Lauren, Christian Lacroix te mnogi drugi.

Njezina najpoznatija i najduža suradnja s nekim brendom započela je 1999. godine. Naravno, u pitanju je Victoria’s Secret. Adriana je bila njihova anđelica rekordnih 19 godina, sve do 2018. godine, a jedna analitička kompanija proglasila ju je najisplativijom anđelicom po brojnim parametrima, uključujući i utjecaju na prodaju.

Gdje god se pojavi, ova ljepotica plijeni pažnju svojom pojavom i zasjeni sve oko sebe. U trenutku kada pozira na crvenim tepisima jednostavno nema konkurencije, a ako se želite prisjetiti njezinih bombastičnih izdanja zavirite u našu galeriju i provjerite zašto je Adriana jedna od najpopularnijih modela na svijetu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju