Nagle i velike promjene vremena često dovode i do promjena na koži koja zbog pada temperatura i vjetra u ovo doba godine često postaje suha te sklona "perutanju"

Jesen je nemilosrdna prema vašoj koži koja se odjednom guli te postaje suha i gruba na dodir? To je najvjerojatnije posljedica promjene vremena koja često uzrokuje ovakve probleme, pogotovo kada iz toplog ljetnog vremena prelazimo u hladnije i vjetrovito jesensko doba.

Problem suhe i ispucane kože tijela možete riješiti iz pomoć nekoliko prirodnih moćnika koji će je provjereno dovesti u red zahvaljujući svojim blagotvornim svojstvima. Od njih se izrađuju ulja, losioni ili kreme koje svakodnevno možete koristiti i tako suhu kožu dovesti u red.

1. Maslina

Najpoznatiji "nusprodukt" masline je maslinovo ulje. O dobrobiti maslinovog ulja sve se zna. To je jedna od najljekovitijih namirnica, a može biti dio beauty rutine. Osim što sjajno djeluje na kožu lica, može poslužiti i kao "losion" za njegu kože tijela. Nakon tuširanja jednostavno ga natrljajte na suho područje. Maslinovo ulje vole svi tipovi kože.

2. Avokado

Čest je gost našeg jelovnika, ali možda niste znali da se i od avokada izrađuje ulje koje je iznimno hidratantno pa stoga brzo obnavlja suhu kožu. Pogodno je i za njegu osjetljive kože sklone reakcijama zato što djeluje umirujuće na nju.

3. Marelica

Ovo ukusno ljetno voće u sebi čuva pravo blago. Radi se o koštici koja se koristi za izradu ulja. Upravo je ulje koštica marelice popularno sredstvo za njegu suhe i dehidrirane kože zato što je regenerira, hrani i omekšava. Proizvodi na bazi ovog ulja posebno su dobri za njegu osjetljive kože zato što su vrlo blagi.

4. Sezam

Sjemenke sezama čest su gost u našoj kuhinji, a od njih se radi ulje koje je vrlo cijenjeno u gastronomiji jer je otporno na visoke temperature. Možda niste znali da se može koristiti i kao kozmetički proizvod koji će uspješno obnoviti izgled suhe kože.


5. Kokos

Kokosova voda već dugo je popularan napitak među ljubiteljima zdrave hrane, a suh kokos koristi se u pripremi kolača. U kuhinji sve češće možemo naći i kokosovo ulje, ali slobodno ga možete staviti i u kupaonicu. Naime, kokosovo ulje također može biti sjajan saveznik uz borbi protiv suhoće kože, ali se ono ne preporučuje osobama s osjetljivom i problematičnom kožom jer može začepiti pore.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju