Samo nekoliko pomno odabranih detalja prazan i dosadan hodnik može učiniti lijepim prostorom, a u nastavku saznajte kako to možete postići.

1. Lusteri

Lusteri su sjajan i upečatljiv ukras za svaki dio vašeg doma, a vrlo lako mogu podići i cjelokupni vizualni dojam vašeg hodnika. Ako ste ljubiteljica klasičnog stila uređenja, onda ćete se vjerojatno odlučiti i za neki rustikalni luster, a ljubiteljice modernijih interijera poželjet će modernija rasvjetna tijela.

Slika nije dostupna 10 ideja kako maksimalno iskoristiti prostor i povećati malu kuhinju

Ne plašite se ni grandioznih lustera, ali imajte na umu da je u tom slučaju jako važna visina prostora jer veliki lusteri niži prostor vizualno čine još manjim i ostavljaju dojam natrpanosti prostora.

2. Fotografije i slike

Ako nemate hodnik iskoristive veličine, nego on ima isključivo ulaznu funkciju, iskoristite ga tako što ćete u njemu napraviti svoju malu umjetničku galeriju. Na zidove hodnika možete izložiti slike, a ako pak više volite fotografije, napravite zidnu galeriju najdražih fotografija. Na taj način čitavom prostoru dat ćete dozu vlastite osobnosti i učiniti ga "svojim".



3. Tapete

Hodnik možete u potpunosti transformirati tapetama. Ako se radi o tapetama s nekim zanimljivim printom, onda to može biti sasvim dovoljan dodatak ulaznom prostoru.

Hodnik možete osvježiti originalnim komadom namještaja. Najjednostavniji način su zanimljive vješalice za jakne i kapute koje će svaki hodnik učiniti posebnijim.

4. (Koristan) komad namještaja

U veće hodnike stanu i komode koje su izrazito korisne jer služe kao dodatan prostor za pohranjivanje stvari. Ako odaberete neki "otkačeniji" primjerak u zanimljivoj boji ili s posebnim ručkama, komoda postaje i sjajan ukras hodnika.

U manje hodnike smjestite male zidne garderobe s vješalicama za kapute i jakne, a poželjan je dodatak i mala klupica koja je praktična prilikom obuvanja i izuvanja obuće

Kako povećati mali stan? - 3 Kako povećati mali stan? Trikovi s kojima ćete "izmisliti" nove kvadrate u domu

5. Upečatljive boje

Ne morate igrati na sigurno kada je u pitanju uređivanje hodnika. Slobodno eksperimentirajte s upečatljivim bojama bez obzira na to radi li se u uređenju zidova ili namještaju i dodacima za dom koje želite staviti u hodnik.

Na hodniku možete i isprobati sviđaju li vam se određene nijanse u vašem domu pa iskoristite tu priliku prije nego što se odlučite za uređenje ostalih prostorija.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju