Legendarna "wrap haljina" ili haljina na preklop savršen je ženski odjevni komad - laska figuri, prilagođava se svakoj prigodi i što je možda najvažnije, praktična je i udobna, baš poput kućnog ogrtača

Za dizajn "wrap haljine" zaslužna je američka dizajnerica Diane von Furstenberg. Ovaj modni klasik na tržištu je već više od 40 godina, a svoju dugovječnost duguje upravo činjenici da ženama i danas daje samostalnost i moć.

'Uz košulje-haljine, "wrap haljina" apsolutno dominiraju ponudom high street dućana'

Imala sam vrlo racionalan proizvod, svoju ‘wrap’ haljinu koja je uistinu jedinstvena. Vrlo je jednostavna, pamučna. Svatko je voli i nosi. Znala sam vidjeti 20 ili 30 ‘takvih haljina hodajući jednom ulicom. I sve su ih nosile žene različitih konstrukcija. Mlade, stare, mršave i punije, siromašne i bogate. Bilo je bitno da se žena osjeća dobro izjavila je dizajnerica.

Gotovo svake sezone legendarni model haljine na preklop dobiva nove i dostupnije verzije. A ništa drugačije nije niti ovog proljeća.

Uz košulje-haljine, haljine na preklop apsolutno dominiraju ponudom high street trgovina. Najpopularnije su one cvjetnog uzorka i najrazličitijih krojeva, a mogu biti i dodatno ukrašene, ove sezone, jako popularnim volanima.

Osim samostalno, možete ih kombinirati i na traperice i uz trendi pidžama hlače.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju