Možda vam organiziranje spa dana kod kuće trenutno nije na listi prioriteta, ali - vi to zaslužujete. Nakon napornog tjedna, zaslužile ste tih sat vremena za sebe. Kupka i upaljenje svijeće pomažu u opuštanju, a to je nešto što nam u ovim neobičnim vremenima može itekako koristiti.

I ne znači ovo da svoju kupaonicu morate pretvoriti u komplicirano wellness odmaralište. Spa dan kod kuće moguće je i jednostavno pripremiti. Zato pročitajte savjete u nastavku, obucite svježe oprani kućni ogrtač i krenite s opuštanjem i ugađanjem.

1. Stvorite ugodnu atmosferu pomoću svijeća

Kada ste posljednji put uzeli dvije minute vremena da upalite svijeće prije nego ste uskočili u kadu? Ovaj put nemojte samo uskočiti u kadu, nego usporite, odvojite vrijeme za stvaranje ugodne atmosfere.

Već je i zapaljena mirisna svijeća dovoljna za popravljanje raspoloženja. Dakle, duboku dišite, opustite se i bez žurbe posvetite vrijeme sebi. Ako želite opuštajući miris, birajte svijeće s notama lavande, kamilice ili sandalovine koje će vam pomoći i da kasnije lakše utonete u san.

Možete si upaliti i glazbu koja će vas dodatno opuštati. U današnje vrijeme već je i mobitel dovoljan da u vašoj spa oazi zasvira glazba koja će vas odvesti u neki drugi svijet.

2. Stvarno odvojite vrijeme za sebe

Kada odlučite uživati u spa tretmanu u kućnoj radinosti, uistinu odvojite vrijeme za sebe. Recite ukućanima da uzimate sat vremena pauze od svega i guštajte. Ponovit ćemo još jednom, zaslužile ste to i zato stavite druge obaveze na čekanje i vrijeme provedeno u kupaonici neka stvarno bude vrijeme odvojeno samo za vaš gušt.

3. Pobrinite se i za suhe pete, nahranite kosu...

Ako se borite s problemom suhih peta, ovo je idealna prilika da pažnju posvetite i vašim stopalima. U drogerijama možete kupiti neki od proizvoda koji će ih omekšati.

Namočite ih i vaša umorna stopala bit će vam itekako zahvalna. Osim toga slijedite uputsva na proizvodu koji biste odabrali kako biste iz kupaonice izašli s najmekšom kožom.

Što se tiče kose, često se prilikom nanošenja maske ili regenratora ne pridržavamo uputa jer nemamo vremena. Međutim, boravak u kućnom "spa odmaralištu" je prilika i da taj dio odradite kako treba.

Nanesite masku i pustite je da djeluje koliko god je potrebno. Odaberite onu koja će najbolje odgovarati vašem tipu kose.

Slika nije dostupna Dvije minute "čuda": Zbog čega biste ovu točku na stopalu trebali masirati?

4. Nahranite kožu lica i tijela

Za kraj smo ostavili najvažniji stvar, naravno pored toga da ovo vrijeme trebate iskoristiti za opuštanje.

Nitko nikada ne bi trebao napustiti toplice suhe kože, a to isto pravilo neka vrijedi i u vašoj kućnoj oazi.

Koža koja je suha zna izazivati neugodan osjećaj, a cilj je upravo suprotan. Napravite piling, a onda i nahranite svoju kožu kako bi bila mekša nego ikad prije.

Kožu lica nahranite maskom, a vrijeme iskoristite i za nježnu masažu.

Vrt Isprobajte! Trik od pet sekundi koji djeluje poput tablete za smirenje

5. Nastavite uživati i nakon tretmana u vašoj spa oazi

Spa kutak možete proširiti na ostatak vašeg doma, makar na dnevni boravak. Dovoljno će biti da i tamo upalite svijeće i da se zavalite u udobni kauč uz neku opuštajuću glazbu.

Uz šalicu toplog čaja, umotani u najmekaniji ogrtač možete uživati i u filmu ili seriji.

U našoj galeriji izdvojili smo dio proizvoda koji možete koristiti kada odlučite sebi priuštiti jedan ovakav tretman. Naravno, ovo je samo naša preporuka, a vi izaberite proizvode koji su vama najdraži.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju