Modna jesen donosi neke već dobro poznate komade, boje, krojeve i uzorke. U modu se vraćaju kožnate jakne (i one od lažne kože), karirani komadi, nabrane haljine i odjeća u najstrastvenijoj boji.

KOŽNATE JAKNE I KAPUTI
Kakva bi to modna jesen bila bez kože u jesensko vrijeme. Uz klasične kožnate jakne do struka, ove će godine biti popularni i nešto duži kaputi koji se izvrsno kombiniraju uz gležnjače i traperice, ali i svečanije haljine i čizme.

BEŽ BOJA

Neutralne nijanse u boji bijele kave i ove će jeseni zavladati hrvatskim i svjetskim ulicama. Nosit će se sve od suknji i topova u ovoj nijansi do toplih kardigana, kaputa ili čizama.

Slika nije dostupna Od 25 kuna: 20 haljina koje će se nositi ove jeseni, a koje možda već imate u ormaru

NABRANE HALJINE
Jesenskim modnim kombinacijama dominirat će drapirane haljine, topovi i bodiji koji ističu ženske atribute. Posebno će biti popularne nabrane haljini mini i midi kroja.

KARIRANI UZORAK
Jesen je nemoguće zamisliti bez kariranih košulja od flanela. No ove godine karirani uzorak ulazi u sve domene. Nosit će se karirani topovi, hlače, suknje, haljine, kaputi, modni dodaci... Sve će biti u duhu kockica.

HALJINE NA HLAČE

Ove jeseni eksperimentirat će se i s nošenjem haljina na hlače. No ovaj eksperiment neće obuhvaćati samo "sigurne" modne kombinacije mini haljina i skinny hlača već i nešto hrabrije istupe.

Slika nije dostupna Šetnja centrom Zagreba: Maksi haljina dostojna i holivudskog crvenog tepiha

CRVENA BOJA
Uz neutralne nijanse najesen će se izvrsno kombinirati najstrastvenija boja u paleti – crvena. Ulice će se zacrveniti izborom atraktivnih suknji, haljina, džempera i drugih odjevnih komada u toj boji.

PREDIMENZIONIRANI SAKOI

Predimenzionirani sakoi nastavljaju se nositi i ove jeseni. Iako se ovaj odjevni komad najčešće povezuje s poslovnim izdanjima, ući će i u street style kombinacije, a posebno će biti popularno kombiniranje s kratkim topovima.

Što se od ovih jesenskih trendova već sada može naći u hrvatskim trgovinama i na popularnim webshopovima, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju