Ima li udobnije ljetne obuće od svima dragih špaherica? U nastavku pronađite modele s platformom koje ćete cijelo ljeto moći kombinirati s hlačama, suknjama ili haljinama

Espadrile potječu iz Katalonije. Njihovo postojanje u današnjem obliku zabilježeno je još u 14. stoljeću, a prema nekim izvorima prve espadrile nastale su prije više od 4 tisuće godina.

Đon espadrila tradicionalno se izrađivao od špage i drugih prirodnih materijala i imao je vezice koje su se vezale oko gležnja. Nekada su imale isključivo ravan i niski đon, a danas možemo pronaći raznolike modele.

Takve špagerice s platformom (poznate i kao wedges) posljednjih godina popularizirala je Catherine Middleton koja jednostavno obožava ovaj model.


3 savjeta za nošenja špagerica s platformom

1. Špagerice s platformom vizualno će stanjiti gnježnjeve i listove. Imate li već tanke listove i ne želite da izgledaju tanje, espadrile nosite uz duge hlače te maksi suknje i haljine.

2. Špagerice će bolje pristajati uz casual, dnevne odjevne kombinacije nego uz elegantnija izdanja. Odlično pristaju uz lepršave, lagane ljetne haljine i suknje, kratke hlačice, suknje A kroja te hlače ravnoga ili širokoga kroja.

3. Želite li da vam noge izgledaju duže, odnosno da vam platforme ne 'skrate' nogu, izaberite model koji se ne kopča ili veže točno oko gležnja nego onaj s kopčanjem malo ispod gležnja ili koji se ne kopča uopće.

 
U galeriji pronađite 8 modela od kojih se nećete odvajati ovo ljeto.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju