U gustoj borovoj šumi u Gorskom kotaru smještena je idilična planinska kuća koja se prostire na 197 četvornih metara po imenu Forest Home, ili u prijevodu šumski dom.

Suprug i ja došli smo na ideju da bi bilo super imati vikendicu okruženu šumom gdje nema prometa, gdje vlada mir i čuju se samo zvukovi prirode. Kako imamo dvoje male djece htjeli smo im pružiti da odrastaju u takvom bezbrižnom okruženju i igrom istražuju prirodu, započinje svoju priču Doris iz Rijeke.

U Sungeru su pronašli idealno mjesto za gradnju. U skladu s gorskim podnebljem odlučili su se za kuću s krovom u obliku trokuta koja dobro podnosi velike nanose snijega, a koja je okružena zimzelenim stablima te jamči spektakularni pogled na prirodu u svim godišnjim dobima.

Slika nije dostupna A dvorište je bajka! Kuća prepuna šarma koja najljepše izgleda u proljeće

Forest Home najlakše je opisati kao luksuznu planinsku kolibu koja kombinira klasičnu gradnju s modernim detaljima.

Inspiracija za uređenje bile su upravo luksuzne planinske kolibe koje se mogu vidjeti u filmovima u kojima obitelj odlazi na zimovanje, druži uz kamin, pije topli čaj, a cijeli prostor djeluje tako ugodno i toplo,
kaže vlasnica Forest Homea.

Namještaj po mjeri i toplo drvo

Kuća je obložena drvetom, te ispunjena drvenim namještajem koji unosi dodatnu dozu topline. Kreveti su izrađeni od drvenih trupaca, dok se uz njih nalaze drveni ormarići.

Kod uređenja pomogli su nam dizajneri Babaloo designa. Većina namještaja izrađena je po mjeri, a ostali namještaj je kupljen prema preporuci naših dizajnera,
otkriva Doris.

Kuća obuhvaća tri spavaće sobe za maksimalno šest do osam osoba. U središtu se nalazi prostor za sjedenje i druženje s kaminom koji je obložen kamenom, kao i potpuno opremljena kuhinja. Na raspolaganju su i dvije kupaonice s podnim grijanjem, sauna i wellness zona.

Slika nije dostupna Da nam je koji milijunčić... 10 kupaonica slavnih dama u kojima bismo mogli živjeti

Vlasnici su, pak, najponosniji na igraonicu u potkrovlju kuće.

Taj uzdah djece kada otkriju da u kući postoji prostor samo za njih ne može se opisati, sa zadovoljstvom ističe Doris, te dodaje: Također puno pažnje smo posvetili i vanjskom dijelu kuće gdje se nalazi prostor za roštilj. Budući da je prostor za blagovanje u kući manji, vanjskim velikim i prostranim stolom to smo nadoknadili.

Predivna goranska priroda

Prostor je stvoren za uživanje ne otvorenom s obitelji. Osim natkrivenog roštilja, tu se nalazi i jaccuzi, ali i igralište za djecu te zimski vrt. Dakako, najljepši dio boravka na otvorenom je uživanje u veličanstvenoj prirodi goranskog kraja koja u svakom dijelu godine pruža nešto novo i uzbudljivo.

Zimi se tu uživa u snježnim pustolovinama, u proljeće šuma miriše po sočnim jagodama, u ljeto traži se zaklon od nesnosnih vrućina, a u jesen kreće u berbu gljiva.

Gorski kraj ima što za ponuditi kroz cijelu godinu, a tako i naša kuća, zaključuje priču vlasnica Forest Homea, koji se može i iznajmiti preko njihovih internetskih stranica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju