Postoji nekoliko mjesta u Italiji koje bi tijekom božićno-novogodišnjih blagdana trebalo posjetiti barem jednom u životu. Locorotondo u dolini Itrije u Apuliji jedno je od njih.

Ovo idilično mjestašce s okruglim povijesnim središtem na potpetici talijanske Čizme tijekom adventa izgleda kao da je ispalo iz najljepše božićne bajke.

Iako temperature u prosincu u Locorotondu variraju od 7 do 14 stupnjeva, a snijeg je rijetka pojava, lokalno stanovništvo ulaže mnogo truda kako bi oživio božićni duh.

Svake godine ukrašavaju svoje uličice i trgove prekrasnim dekoracijama. Sa svih strana vise zlatne girlande, crvene mašne, obilje kuglica i drugih ukrasa. Svaki raspoloživi pedalj je prekriven i okićenim jelkama, božićnim zvijezdama i različitim mirisnim biljem te cvijećem.

Slika nije dostupna Božić u punom sjaju: Uđite u nestvarno lijepi američki dom Zagrepčanke Ines

Poseban je doživljaj prošetati se njegovim popločenim gradskim središtem odnosno Piazzom Vittoria Emanuela. Bijeli kamen u kombinaciji sa zelenim biljem te zlatnim i crvenim dekoracijama čine veličanstveni koloritni kontrast te preplavljuje sva čula.



Praznični ugođaj još je bolji kada padne noć i upale se na tisuće blještavih lampica koje ukrašavaju Locorotondo.

Tijekom šetnje obavezno se zaustavite u jednom od malih kafića te popijte omiljeni zimski napitak, ili pak uživajte u nadaleko poznatim vinima ovoga prostora.

Slika nije dostupna Novo ruho slavne klupice u Njivicama zbog kojeg je advent još uzbudljiviji

U njegovim čarima uživajte u našoj fotogaleriji, ali i "virtualno" prošetajte njegovim ulicama putem ovog videa.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju