Gdje ima volje ima i načina. Dokazuje to i bračni par Spudić koji su već devet godina vlasnici šarmantnog beach bara Vesela Livada u Mrežničkim poljicama kod Duge Rese – uz samu rijeku Mrežnicu.

Htjeli smo ljudima ponuditi nešto novo, a svima pristupačno zbog čega se ne moraš voziti tri i pol sata. Da imaš plažu, mjesto za kupanje, mali kafić i prostor za opuštanje, započinje priču Suzana Spudić.

Vesela Livada je od početka bila hobi Spudićevih, a potvrđuje to i inventar koji je od recikliranih materijala izradio suprug Tomislav.

Ispočetka nismo imali novaca niti za šank, a s obzirom da smo ga htjeli, odlučili smo ga napraviti od starih stupova Elektre, otpiljcima s pilane i drvenim foslima koje nam je netko poklonio. Nismo imali ni za čavle, pa je muž iskoristio neke stare i zahrđale.

Ideje kako stvoriti morski ugođaj na balkonu - 7 10 ideja uz koje more može doći i na vaš balkon

Pomogli su mu i prijatelji te su od starih paleta napravili mjesto za sjedenje. U počecima je to tako i izgledalo, ali mi smo se iz godine u godinu trudili i ulagali koliko smo mogli jer smo znali da će ljudi to prepoznati i cijeniti, s radošću se prisjeća Suzana Spudić.

Gosti su se počeli vraćati u Veselu livadu iz godine u godinu, a mnogi od njih postali su i vrlo bliski prijatelji Spudićevih.

IDILA UZ RIJEKU MREŽNICU
Prostor Vesele livade danas obuhvaća površinu od oko 8000 četvornih metara, od čega je polovica namijenjena za kafić, kuhinju, terasu i plažu, a ostatak za parking.

Iako je dio uz plažu stvarno velik nismo ga htjeli natrpati s hrpom stolica, klupa i stolova. Umjesto toga napravili smo manju terasu od nekih stotinjak kvadrata uz rijeku Mrežnicu jer smo htjeli dobiti ugodan ambijent te intimniju i opušteniju atmosferu, kaže vlasnica.

Terasa je atraktivna kombinacija prirodnog zelenila i trstike, a koja se prostire uz prekrasnu i čistu rijeku Mrežnicu. Ona je u ljetno vrijeme savršeno mjesto za rashladiti se od visokih temperatura.

Slika nije dostupna I ljuljačka uz bazen: Terasa na kojoj bismo se osjećali kao u raju

Posadili smo lipe koje su već sada podosta velike pa se nadamo da nam kroz koju godinu neće trebati ni suncobrani nego ćemo imati prirodni hlad, kaže gđa. Spudić.

Vesela livada je isprva bila tek kafić s ponudom klasičnih bezalkoholnih i alkoholnih pića. Danas se tu može popiti sve od kave do prvog dugoreškog craft piva – Mrežničkog piva – na koje su iznimno ponosni, ali i pojesti nešto kad prigladnite.

Jelovnik se mijenja svake godine i prilagođava željama posjetitelja. Ove godine treba isprobati proljetne rolice s pomfritom, ali i sočne burgere od black angus junetine.



ZA SVAKI DAN I SVEČANE PRILIKE
Vesela livada je beach bar osebujnog šarma koje osvaja na prvi pogled. Zanimljiva je kombinacija mjesta na koje možete doći preko ljeta kako bi popili omiljeno piće i rashladili se u rijeci, ali koje možete unajmiti i za neka svečana događanja – od proslava rođendana, djevojačkih, pa čak i svadbi.

Organiziramo sve što vam srce poželi. Usred ljetne sezone to je malo teže jer ima dosta posjetitelja svaki dan, pa nije lako osigurati neku intimu. No u proljeće i jesen cijela Vesela livada može biti vaša, ističe vlasnica beach bara.

Slika nije dostupna Uživancija za mace: Viseća mreža koja će ljubimicama biti glavna zanimacija

Vesela livada obično počinje s radom 1. lipnja, a zatvara svoja vrata krajem kolovoza ili tijekom rujna, ovisno o vremenu. Svratite li ovdje tijekom vikenda, imat ćete priliku uživati u dobroj glazbi. Naime, često se organiziraju live svirke ili nastupi DJ-eva.

Vesela livada je prijateljski nastrojeno mjesto na kojem se ne tolerira ljutnja i bezobrazluk. Glavni nam je cilj da se svi osjećaju ugodno i opušteno. Svi su dobrodošli, čak i kućni ljubimci. I mi imamo jednu Francuskinju koji poznaju svi naši gosti i koja je tu glavna atrakcija. Molimo vas samo da je ne hranite jer su njezini vjetrovi pravi bojni otrov, zaključuje sa smiješkom Suzana Spudić.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju