Brigitte Macron danas slavi 69. rođendan. Otkako je postala francuska prva dama, svijet joj stalno broji godine, pogotovo kada je u pitanju moda.

I dok njezini najžešći kritičari raspravljaju o tome jesu li njezine odjevne kombinacije primjerene s obzirom na dob, svijet mode klanja joj se zato što svojim kombinacijama stalno pomiče granice.

U podlozi analiza njezinih izdanja uvijek možemo naići na dvostruki standard. Prilikom posjeta Rumunjskoj, Brigitte se družila s rumunjskom prvom damom Carmen Iohannis.

I dok su se mnogi obrušili na jednu od njezinih kratkih haljina bez rukava, nitko nije ni spomenuo osam godina mlađu Carmen, koja je također nosila haljinu iznad koljena bez rukava.

Možda je najveći grijeh Brigitte Macron to što uvijek izgleda - sjajno.

Naime, francuska prva dama nikad se nije odjenula neprimjereno, tj. suprotno bontonu ili dress codeu prigode kojoj je prisustvovala. Uvijek je poštovala običaje i tradiciju zemalja u koje je putovala te joj se nikad nije dogodio nikakav modni gaf.

Ne treba preispitivati njezin stil, nego zastarjela pravila odijevanja koja ženama nakon određene dobi zabranjuju da izgledaju dobro, seksepilno i da nose takozvanu mladenačku odjeću.

Što je uopće mladenačka odjeća? Za mnoge su to i skinny traperice koje Brigitte obožava nositi uz neki od fantastičnih sakoa iz svog ormara. Prema jednom britanskom istraživanju, većina ljudi smatra kako žene uopće ne bi trebale nositi traperice nakon 53. godine.

Pomalo suludo, pogotovo ako uzmemo u obzir da su traperice jedan od najpopularnijih ženskih odjevnih komada i naposljetku - to je samo još jedan model hlača.

Brigitte ne prima kritike samo na račun odjeće koju bira. Kritizira se i njezin izgled. Pogledaj joj noge, premršava je da bi nosila tako kratke stvari, ne pristaju joj, samo je jedan od komentara koji se stalno vrte ukrug. S druge strane, kada neka znatno mlađa poznata žena odjene kratku haljinu i pokaže vitke noge, baš nitko neće joj uputiti takvu kritiku.

Francuska prva dama ih ignorira, nosi ono što joj odgovara i u čemu se osjeća sjajno te iz dana u dan dokazuje da godine ne bi trebale biti prepreka za uživanje u modi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju