Francuski predsjednik Emmanuel Macron stigao je u Hrvatsku, bez pratnje svoje supruge Brigitte Macron. Nadali smo se njezinu dolasku i modnim kombinacijama koje bi odabrala za posjet našoj zemlji, no bez obzira na njenu odsutnost, dolazak francuskog predsjednika bio nam je povod da odaberemo pet najboljih modnih izdanja prve dame Francuske koje hvale i najveći kritičari.

Smatram da Brigitte Macron izvrsno stoje odjevne kombinacije koje su kraće, s obzirom na njenu visinu i mršaviju građu. Moje je mišljenje da se ona izgubi u dugačkim haljinama; unatoč tome što protokol ponekad zahtjeva dugačke haljine, mislim da bi francuska modna ikona mogla posegnuti za nekim dizajnerskim imenima koja su se dokazala u svijetu večernjih haljina, jer većinom bira one u kojima se pomalo 'izgubi', kaže Ivan Friščić, stilist, dizajner i vlasnik brenda DeLight koji nam je otkrio svojih pet favorita kada je riječ o odjevnim izdanjima Brigitte Macron.

SUSRET S KINESKIM PREDSJEDNIKOM U PARIZU, 2019. GODINE

Gospođi Macron jako lijepo stoje boje, posebice pastelni tonovi; a ako bira neku jaču boja, onda je to svakako plava, kao na kombinaciji iznad. Ova kombinacija je izuzetno elegantna i pristaje joj besprijekorno. Često se kritizira dužina haljina i kaputa koje bira, ali smatram da joj ova izuzetno dobro pristaje. Boja joj lijepo pristaje uz boju kose i ton kože, a usko krojeni rukavi, kao i kroj koji lagano prati liniju tijela odličan su izbor. Čiste i ravne linije često su njen imperativ pri izboru odjeće, a ovaj komad to itekako dokazuje.

Ova dužina je možda malo kratka za protokolarne svrhe, ali kod nje mi ne smeta. Žena zaista ima noge na kojima bi joj većina mogla pozavidjeti, i nema ih nikakvog razloga pokrivati. Unatoč tome što dužina nije možda po svim uzusima protokola, nije niti nimalo vulgarna, i zaista joj lijepo pristaje.

INAUGURACIJA EMANUELA MACRONA, 2017. GODINE

Još jedna kombinacija iz plavičaste palete boja i kombinacija po kojoj ćemo je svakako pamtiti. Vjerujem da je ovo jedna od njenih kombinacija koje su je lansirale u sam vrh najbolje odjevenih žena francuskih predsjednika, ako ne i Europe, svih vremena. Ovom je kombinacijom pokazala kako izgleda francuski šik zadnjih pedesetak godina, ali na moderan, njoj svojstven način.

Brigitte Macron jako lijepo stoje boje, posebice pastelni tonovi

Suknja dužine koja joj najbolje pristaje, te sako u obliku 'kutije' (kako se u povijesti mode nazivaju sakoi tog kroja, a koje je lansirala Coco Chanel) u predivnoj plavičastoj nijansi zaista joj pristaju. Uz navedeni klasični moment, dodane su epolete i metalna dugmad, kojom je dizajner Nicolas Ghesquiere (kreativni dizajner kuće Louis Vuitton) naglasio snažni karakter prve dame.

Slika nije dostupna Bravo, Brigitte, ne daj se: Prva dama opet u hlačama za koje dobiva najviše kritika

DRŽAVNI POSJET SAD-u, 2018. GODINE

Smatram da je ovo jedna od najljepših kombinacija Brigitte Macron u kojem sam je imao prilike vidjeti. Prelijepa nijansa žute s kontrastnom crnom s kojom se savršeno nadopunjuje, odličan su izbor boja za ovaj kaput i haljinu. Osobno sam veliki ljubitelj istih nijansi u kombinaciji haljine i kaputa, tako da mi je ova kombinacija izuzetno draga.

Idealna dužina, kroj koji lijepo ljubi vitku liniju prve dame, zanimljivo krojena kragna te naglašeni džepovi odličan su dizajnerski potpis na prvi pogled klasične, a opet neklasične kombinacije.

Slika nije dostupna Brigitte Macron: Nepogrešivo izdanje prve dame u kojem žene uvijek izgledaju odlično

DRŽAVNIČKA VEČERA U PARIZU POVODOM POSJETA HENRIJA OD LUKSEMBURGA, 2018. GODINE

Ova haljina je dokaz kako se 'dosadnu' bijelu haljinu može napraviti izuzetno zanimljivom. Također, bijele haljine često 'vrište' vjenčanica, no ova haljina to ničime ne pokazuje. Metalizirani detalji u gornjem dijelu, dobar su izbor dizajnera.

Cipele s metaliziranim detaljem odlična su nadopuna cijelom dojmu i prava stilistička poslastica. Smatram da je haljina mogla biti više pripijena u gornjem dijelu, ali vjerojatno to nije bila namjera. Na ovoj me fotografiji neodoljivo podsjeća na Sharon Stone.

Slika nije dostupna Kakva boja! Brigitte Macron u "kraljevskom" kaputu s kojeg se pogled teško skida

SUSRET S KINESKIM PREDSJEDNIKOM U PARIZU, 2019. GODINE 

Crvena haljina elegantnog proreza i zatvorena u gornjem dijelu možda nije najbriljantnija haljina u kojoj smo je imali prilike vidjeti, ali nemam ni nekih pretjeranih zamjerki, osim detalja u struku za kojeg smatram da je suvišan.

Ova nijansa crvene joj lijepo pristaje. Zanimljivi rukavi su savršen detalj koji je haljinu lijepo nadogradio, i malo je pomaknuo iz sfere klasične. Nakit u boji bijelog zlata i srebrna pismo torba lijepo prate cjelokupni dojam.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju