U Francuskoj je počelo obilježavanje Pada Bastille, državnog praznika koji se slavi 14. srpnja. Dan uoči praznika francuski predsjednik Emmanuel Macron u Parizu je održao govor pred oružanim snagama, a pratila ga je supruga Brigitte Macron.

 

Pad Bastille dogodio se 14. srpnja 1789. godine kada je jurišom revolucionarnih snaga osvojena zloglasna tvrđava Bastille, tamnica u pariškom predgrađu Saint Antoine.

Za predsjedničko obraćanje uoči tog državnog praznika Brigitte Macron izabrala je odjevnu kombinaciju u svom prepoznatljivom modnom stilu.

Prva dama Francuske odjenula je besprijekorno krojenu haljinu u plavoj boji. Haljina dužine do iznad koljena lijepo prati liniju tijela te je ukrašena šik detaljem na ramenima, efektnim patentnim zatvaračima.

Francuska prva dama Brigitte Macron Brigitte Macron: 20 "neprimjerenih" izdanja kojima je prva dama ušutkala kritičare

Brigitte Macron, kralj Felipe, kraljica Letizia i Emmanuel Macron Brigitte i Letizia izabrale jednako: Potpuno obične kombinacije koje pobjeđuju sav glamur

Plavu kreaciju Brigitte je kombinirala uz elegantne cipele na visoku potpeticu. Za ovu priliku izabrala je deblju blok-petu, a iako je prilično visoka, svakako je stabilnija za hodanje od tanke potpetice. Zbog toga je takav model cipela privlačan i ženama koje ne vole nositi štikle.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju