Jučer je završen Pariški tjedan ready-to-wear mode, a tijekom njegovog posljednjeg dana svoju novu kolekciju prikazala je i slavna francuska modna kuća Chanel.

Kolekciju za jesen/zimu 2022. godine obilježio je - tvid. Kreativna direktorica Virginie Viard novim je kreacijama naglasila svu ljepotu i svestranost tvida, cijenjenog materijala koji nastaje kombiniranjem vunene pređe.

Tvid je jučer doslovno bio posvuda, na zidovima Grand Palais Éphémèrea u kojem je održana revija, na sjedalima za gledatelje pa čak i na modnoj pisti - tepison po kojem su koračale manekenke simbolizirao je škotsku rijeku Tweed.

Inspiraciju za nove krojeve i dodatke Viard je pronašla čak i u ljubavnom životu Coco Chanel. Fotografije koje su ovjekovječile slavnu dizajnericu i njezinog ljubavnika Hugha Bendora Grosvenora, drugog vojvode od Westminstera, otkrile su kako je Coco voljela posuđivati odjeću i gumene čizme iz njegova ormara.

Ništa nije toliko seksi koliko nošenje odjeće osobe koju volite. Fascinirana sam tom suvremenom gestom, kazala je Viard koja je na pistu poslala prekrasne i lagano predimenzionirane jakne i kapute od tvida inspirirane muškim modelima koje je nosila mademoiselle Coco.

Zavirite u galeriju i pogledajte dio kolekcije modne kuće Chanel za jesen/zimu 2022. godine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju