Posljednjih nekoliko godina sve više pažnje posvećuje se njezi kože lica, a nezaobilazan dio te rutine su čistači. Nježni gelovi, ulja, micelarne otopine...tu su da uklone nečistoće s kože lica kako bi ona bila zdrava i njegovana.

Naravno, ne odgovaraju svakoj koži isti proizvodi što znaju i proizvođači koji posebnu pozorost posvećuju različitim tipovima kože. Ovaj put mi smo izdvojili sedam čistača koje posebno vole žene s problematičnom kožom.

Oni su savršeni pomagači u temeljitom čišćenju lica koji s kože uklanjaju višak sebuma, čuvaju njezino zdravlje i pomažu u borbi s aknama i drugim "nesavršenostima".

Napominjemo još jednom da to što nekome odgovara neki proizvod, ne znači nužno da će odgovarati i vama, ali iskustva drugih žena uvijek su dobrodošla kada smo u potrazi za odgovarajućim proizvodom.

1. CeraVe Pjenušavi gel za čišćenje

Ovaj nježni pjenušavi gel za čišćenje namijenjen je za normalnu do masnu kožu ica i tijela, a posebno je formuliran za osjetljivu kožu sklonu nelagodi i nesavršenostima. S kože uklanja ulja, prljavštinu i šminku bez da narušava zaštitne barijere kože lica.

Inače, brend CeraVe poznat je po proizvodima koji sadrže ceradime identične koži, a ceramidi su lipidi (ulja) koji se prirodno nalaze u koži i od esencijalne su važnosti kao podrška barijeri kože te u zadržavanju hidratacije.

2. Skintegra Amphibian

Ovaj nježni gel namijenjen je za čiščenje normalne do masne kože. Njegovi tvorci kažu da ne suši i ne iritira kožu, a u kontaktu s vodom Amphibian se pretvara u nježnu pjenicu koja klizi po koži i odstranja prljavštinu, sebum pa i makeup. Ova čistilica je i pH balansirana i optimizirana za korištenje na osjetljivoj i koži sklonoj upalama.

3. Eucerin DERMOPURE gel za čišćenje

Ovaj nekomedogeni gel namijenjen je za pranje masne kože sklone aknama. Nježno i djelotvorno uklanja višak sebuma, uklanja nečistoće i šminku, a kožu ostavlja osvježenom i mekanom.

Slika nije dostupna Prepoznajete li se? Deset najčešćih pogrešaka koje radimo u njezi kože

4. La Roche Posay fiziološki gel za čišćenje

Ovaj nekomedogeni gel namijenjen je za njegu normalne i mješovite osjetljive kože. Pogodan je i za uklanjanje vodootporne šminke. Osim što ima visoku moć čišćenja šminke, zahvaljujući hidratantnim sastojcima ima umirujuće djelovanje na kožu.

5. Uriage Hyseac pročišćavajuće ulje za čišćenje lica i uklanjanje šminke

Ovo ulje namijenjeno je za mješovitu do masnu kožu koja je sklona aknama. Osim što uklanja šminku, čak i vodootpornu, kožu održava blistavom. Također, odčepljuje pore i smanjuje prekomjerno lučenje sebuma.

6. Vichy Normaderm Phyrosolution Gel za dubinsko čišćenje masne kože sklone aknama

Ovaj gel namijenje je za čišćenje masne, aknama sklone kože. Obogaćen je mineralima i probiotičkim derivatima i učinkovito uklanja prljavštinu, prašinu i čestice zagađenja već prvim korištenjem. Koža je u trenu matirana i manje se masti ostatak dana. Proširene pore su smanjene, a miteseri su manje vidljivi.

7. Drunk Elephant Beste No. 9 Jelly Cleanser

Ovaj inovativni čistač uklanja sve tragove šminke, višak sebuma i sva druga onečišćenja nastala tijekom dana te ostavlja kožu čistom i mekanom. Ima idealni pH 5,5, te ne sadrži silikone i mirise.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju