Korištenje crne i bijele boje u interijeru može vašem stanu osigurati fantastičan izgled.

Postoji pravilo za uređenje prema kojem je u svakoj sobi dopušten "dodir" crne boje. Možda vam se to čini neizvedivim, pogotovo u vašoj sobi u kojoj caruju, primjerice, pastelne boje. Međutim, mala količina crne boje i jednoj takvoj sobi daje sofisticiran izgled.

Crni ukrasi, rasvjetna tijela, pa čak i odvažni komad namještaja u ovoj boji mogu prostoriji dati zapanjujući izgled. Međutim, da bi crna zasjala u punom sjaju, sparite je s bijelim komadima.

Upotreba crne i bijele boje u uređenju interijera svakoj prostoriji daje čist, sofisticiran i elegantan izgled.

Crna i bijela boja savršena su kombinacija za uređenje doma.

Crna i bijela boja savršena su kombinacija za uređenje doma. To zna i Norvežanka, koja stoji iza profila Thebohoviking na Instagramu. U uređenju svojeg doma koristi crne i bijele detalje, a način na koji to radi oduševljava njezine pratitelje.

Kako izgleda njezin crno-bijeli svijet, pogledajte u našoj fotogaleriji, a ako i sami razmišljate koristiti ove dvije boje u uređenju svojeg doma, u nastavku pročitajte nekoliko savjeta.

Kako crnu i bijelu boju uklopiti u dom?

1. Dobar početak uvođenja crno-bijele kombinacije u vaš dom je pod

Možete se poigrati s više opcija, a svaka od njih izgledat će lijepo i privlačiti pažnju posjetitelja. Dobar izbor je crni mramor s bijelim ornamentima, ali i bijele keramičke pločice s crnim obrubom. Tu je i opcija postavljanja crnih i bijelih pločica naizmjenično.

2. Bijeli zidovi odlična su pozadina za uokvirene fotografije, grafike i druga umjetnička djela

Za komade koje ćete postaviti na bijeli zid odaberite tamno drvo ili crne obojene okvire. Za umjetnička djela odaberite crnu ili bijelu pozadinu.

Detalji u crnoj i bijeloj boji sobi prostorijama daju sofisticiran izgled.

3. Male prostorije odlična su mjesta za korištenje crne i bijele kao glavnih boja

Primjerice mala kupaonica izgledat će elegantno s crnom mramornom pločom, bijelim umivaonikom i sjajnim, zlatnim instalacijama. Svoje ručnike možete zarolati i oko njih zavezati crne vrpce, što će kupaonicu učiniti još elegantnijom.

Iva iz Zadra: "Keramičar me pitao želim li taj 'cirkus' u kući, a poslije je terrazzo pločice želio i u svojoj kuhinji" Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 3 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 2 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 5 +6 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 8

4. Bijela posteljina savršen je izbor za spavaću sobu

A postat će još bolja s dodatkom crno-bijelih ili samo crnih detalja, kao što su ukrasni jastuci ili prekrivač.

5. Kupite tepih u ovim bojama

Da se crno-bijeli tepih savršeno uklapa u interijer, dokazale su i mnoge ljubiteljice lijepih interijera koje su za svoj dom odabrale tepihe u tim bojama koji izgledaju upečatljivo.

6. Upečatljiv zid

Upečatljivi zidovi domovima daju dozu karaktera, a ako u domu planirate jedan takav zid, on može biti u crnoj boji. Iako ćete možda pomisliti da crni zid smanjuje prostor, on ga zapravo produbljuje. Osim toga, crni zidovi trpe puno plakata i slika.

Malen, funkcionalan i baš lijep: Stan od 31 m2 koji izgleda kao iz kataloga Mali stan od 31 metara kvadratnih Mali stan od 31 metara kvadratnih Mali stan od 31 metara kvadratnih +3 Mali stan od 31 metara kvadratnih

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju