Korištenje crne i bijele boje u interijeru može vašem stanu osigurati fantastičan izgled.

Postoji pravilo za uređenje prema kojem je u svakoj sobi dopušten "dodir" crne boje. Možda vam se to čini neizvedivim, pogotovo u vašoj sobi u kojoj caruju, primjerice, pastelne boje. Međutim, mala količina crne boje i jednoj takvoj sobi daje sofisticiran izgled.

Crni ukrasi, rasvjetna tijela, pa čak i odvažni komad namještaja u ovoj boji mogu prostoriji dati zapanjujući izgled. Međutim, da bi crna zasjala u punom sjaju, sparite je s bijelim komadima.

Upotreba crne i bijele boje u uređenju interijera svakoj prostoriji daje čist, sofisticiran i elegantan izgled.

Crna i bijela boja savršena su kombinacija za uređenje doma.

Crna i bijela boja savršena su kombinacija za uređenje doma. To zna i Norvežanka, koja stoji iza profila Thebohoviking na Instagramu. U uređenju svojeg doma koristi crne i bijele detalje, a način na koji to radi oduševljava njezine pratitelje.

Kako izgleda njezin crno-bijeli svijet, pogledajte u našoj fotogaleriji, a ako i sami razmišljate koristiti ove dvije boje u uređenju svojeg doma, u nastavku pročitajte nekoliko savjeta.

Kako crnu i bijelu boju uklopiti u dom?

1. Dobar početak uvođenja crno-bijele kombinacije u vaš dom je pod

Možete se poigrati s više opcija, a svaka od njih izgledat će lijepo i privlačiti pažnju posjetitelja. Dobar izbor je crni mramor s bijelim ornamentima, ali i bijele keramičke pločice s crnim obrubom. Tu je i opcija postavljanja crnih i bijelih pločica naizmjenično.

2. Bijeli zidovi odlična su pozadina za uokvirene fotografije, grafike i druga umjetnička djela

Za komade koje ćete postaviti na bijeli zid odaberite tamno drvo ili crne obojene okvire. Za umjetnička djela odaberite crnu ili bijelu pozadinu.

Detalji u crnoj i bijeloj boji sobi prostorijama daju sofisticiran izgled.

3. Male prostorije odlična su mjesta za korištenje crne i bijele kao glavnih boja

Primjerice mala kupaonica izgledat će elegantno s crnom mramornom pločom, bijelim umivaonikom i sjajnim, zlatnim instalacijama. Svoje ručnike možete zarolati i oko njih zavezati crne vrpce, što će kupaonicu učiniti još elegantnijom.

Iva iz Zadra: "Keramičar me pitao želim li taj 'cirkus' u kući, a poslije je terrazzo pločice želio i u svojoj kuhinji" Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 3 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 2 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 5 +6 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 8

4. Bijela posteljina savršen je izbor za spavaću sobu

A postat će još bolja s dodatkom crno-bijelih ili samo crnih detalja, kao što su ukrasni jastuci ili prekrivač.

5. Kupite tepih u ovim bojama

Da se crno-bijeli tepih savršeno uklapa u interijer, dokazale su i mnoge ljubiteljice lijepih interijera koje su za svoj dom odabrale tepihe u tim bojama koji izgledaju upečatljivo.

6. Upečatljiv zid

Upečatljivi zidovi domovima daju dozu karaktera, a ako u domu planirate jedan takav zid, on može biti u crnoj boji. Iako ćete možda pomisliti da crni zid smanjuje prostor, on ga zapravo produbljuje. Osim toga, crni zidovi trpe puno plakata i slika.

Frustrira vas manjak prostora? Inspirirajte se ovim stančićem od 31 m2 koji izgleda ljepše od velikih stanova Mali stan od 31 metara kvadratnih Mali stan od 31 metara kvadratnih Mali stan od 31 metara kvadratnih +3 Mali stan od 31 metara kvadratnih

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju