U domu Nataše Levak s otoka Vira vrijeme Božića posebno je uzbudljivo i veselo doba godine. Ova mama troje djece i njezin suprug Daniel bave se izradom raznih ukrasa i dekoracija, a najviše vole izrađivati božićne ukrase jer, kako kaže Nataša, nekako je to najveseliji dio godine. Njihov čaroban Božićni grad oduševljava kupce, a ovo malo remek-djelo može biti savršena dekoracija za dom ili izbor za poklon.

Kada kupcima dođe dostava znaju nazvati i zahvaljivati se jer su oduševljeni. Jedna gospoda se čak i rasplakala jer je toliko bila oduševljena i govorila kako smo joj vratili božićni ugođaj. Ma, naprosto ljudi znaju biti prepuni emocija, kaže Nataša Levak koja se sa suprugom Danielom prije 11 godina iz kontinentalne Hrvatske preselila na Vir radi posla i tako su ondje i ostali. Izradom raznih ukrasa i dekoracija bave se nekoliko godina, a aktivno oko 3,5 godine, a taj posao nastao je iz hobija.

Općenito se bavimo laserskom gravurom, izradom topera i raznih ukrasa za torte, privjesaka, slika i raznih dekoracija za vjenčanja, krstitke i drugih prigoda. Također imamo i sezonske asortimane za Uskrs, Božić, Valentinovo i popularna darivanja za kraj vrtićkih i školskih godina, opisuje Nataša. Glavni dio njihovih rukotvorina odrađuje se laserom dok je prije toga potrebna kompjuterska priprema i na kraju ručna obrada. Na taj način nastaje i njihov čudesan Božićni grad koji je stekao veliku popularnost među kupcima. Ove godine, uz originalan primjerak, napravili su i redizajn.

Na novom redizajniranom primjerku kupci mogu birati boju detalja. Tako je ove godine popularan grad s crvenim detaljima. Također, i ove godine imamo i par novih modela koje su kupci s oduševljenjem prihvatili. To su jaslice koje sami izrađujemo tako da na podlogu stavljamo pliš, radimo figure u 2D, te detalji od bunara i popratnih ukrasa, otkriva Nataša. Novitet je i velika kuća austrijskog stila u blagdanskom izdanju, kao i božićni putokaz u crvenoj i zelenoj boji visine 80 centimetara, dok se i gradovi i jaslice izrađuju u dimenzijama 50 puta 40 centimetara. Detalji su ti koji njihovim rukotvorinama daju čaroban i originalan izgled, a svakom, i najsitnijem detalju pridaju pažnju kako bi ukrasi bili savršeni.

Ja napravim skice i onda moj muž pokušava moju ideju preslikati u projekt. Kao i kod Božićnog grada, tako i kod putokaza i ostalih većih stvari treba po nekoliko sati da bi se napravili jer ima puno detalja koji se ručno odrađuju, ističe Nataša. U ponudi imaju i razna druga sela zanimljivog izgleda, a rade i adventske aranžmane, vjenčiće za vrata i personalizirane kuglice raznih oblika.

Mami i tati u stvaranju ovih malih čudesa rado se pridruže i njihova djeca, devetogodišnja Marta, osmogodišnja Melani i šestogodišnji David.

Naša djeca u igri stvaraju svoje kreacije i već se ponekad ponašaju kao pravi mali trgovci. Božićno vrijeme im je najdraže doba godine jer se i sami, kako kažu, osjećaju kao vilenjaci, kaže Nataša. Najteži dio posla najviše odrađuje njezin suprug koji je ujedno i vlasnik obrta "ISIP - obrt za izradu suvenira i poklona", koji najviše odrađuje rad na strojevima.

Slika nije dostupna Božićni ugođaj: Gola grana ukrašena lampicama može biti tako lijepi ukras doma

Mislim da mu je najteži dio posla realizirati moje ideje koje nekada i nije baš najjednostavnije objasniti, priznaje Nataša. S obzirom na to da njihov obrt radi samo kao proizvodnja i po narudžbi, bazirani su na internet prodaju. Kako kupci žele vidjeti i uživo njihove proizvode, napravili su mali izložbeni prostor gdje mogu doći pogledati i naručiti ono što im se sviđa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju