Kada uređujemo dom svaki njegov kutak želimo maksimalno iskoristiti. Godine, život, djeca... sve to sa sobom nosi gomilu novih stvari kojima u nekom trenutku postane teško pronaći mjesto.



Sve ovo vrijedi i za spavaću sobu, zbog čega nam je, bila ona velika ili mala, cilj što bolje iskoristiti prostor koji se nudi.

A odličan "pomagač" u iskorištavanju svakog centimetra spavaće sobe je krevet sa spremnicima i ladicama.

Savjet stručnjaka za uređenje prostora je da u te spremnike i ladice stavljate predmete koje redovito koristite poput posteljine ili dječjih igračaka jer cilj nikako nije da nešto zatvorite i ostavite da skuplja prašinu godinama. Dodatni plus ovih kreveta je što ispod njih ne morate usisavati.

Kreveti sa spremnicima i ladicama idealni su ako vam u sobi fali prostora.

U našoj galeriji pogledajte ponudu kreveta sa spremnicima i ladicama, a osim kupnje takvog kreveta, postoji još načina kako iskoristiti "zanemarene" dijelove spavaće sobe, posebno ako ste ograničeni prostorom. U nastavku donosimo nekoliko njih.

Slika nije dostupna Kauči na razvlačenje: Deset "pametnih" dvosjeda i trosjeda koji štede prostor u domu

Slika nije dostupna Bez nereda: Sedam stolića za dnevni boravak sa sjajnim detaljima

1. UNUTARNJA STRANA VRATA

Na unutarnju stranu vrata postavite vješalice, kuke i/ili džepove za obuću i dodatke i dobili ste dodatni prostor za odlaganje vaših stvari.

2. POLICE, POLICE, POLICE

Police, između ostalog, postavite visoko, blizu stropa tako da iskoristite i taj dio sobe. Na te visoke police odložite stvari koje rjeđe koristite. Tako neće zauzimati dragocjeno mjesto u vašim ormarima.

Ako želite da sve bude uredno složeno poslužite se kutijama za odlaganje koje će lijepo izgledati na policama, a osim što nećete zatrpati ormar sve će vam i dalje biti lako dohvatljivo.

U spremnike i ladice u vašem krevetu odložite posteljinu, dječje igračke...



3. NOĆNI ORMARIĆ

Kraj glave mnogi vole imati noćni ormarić na koji prije spavanja odlože mobitel, knjigu, naočale... Kada ga birate pobrinite se da bude što funkcionalniji, sa što više prostora za odlaganje stvari. Neka ima ladicu ili dvije, pa čak i policu.

Ako nemate mjesta za ormarić, uvijek možete postaviti još jednu policu pored glave.

4. ORGANIZATORI ZA ORMARE

Organizatori će vam pomoći da vaš ormar ostane uredan i dobro organiziran. Kutije s odjeljcima tu su da unesu red u potencijalni kaos i pomognu vam da vaše čarape, rublje i ostali dodaci budu uredno posloženi na jednom mjestu. Olakšat će vam i potragu za stvarima u ormaru.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju