I ptice na grani znaju da se žene diljem svijeta dive stilu Francuskinja.

Upijaju njihova znanja i vještine kada su u pitanju bazični modni komadi, donje rublje, kozmetički proizvodi u koje se kunu, njihove frizure... Mnoge žene žele postići taj neopterećeni, cool izgled u kojem je sve na svom mjestu, a bez previše truda.

Kada je u pitanju ljeto, Francuskinje, naravno, imaju svoje favorite. Komadi od klasika do slamnatih torbi možda su i najpristupačniji za sve one koji bi rado izgledali kao da su upravo stigli s ulica Pariza.

Deset je komada koji vam mogu pomoći na tom putu, a koje odobravaju, u ovom slučaju najbitnije, Francuskinje.

1. Slip haljina na bretele

Jedna ovakva haljina ključan je komad u garderobama francuskih žena i djevojaka. Modeli ove haljine posljednjih nekoliko godina imaju stalno mjesto na policama trgovina, a s obzirom na sniženja, ne bi vam trebao biti problem uloviti jedan povoljan primjerak za sebe.

Slika nije dostupna Francuskinje savjetuju: Kako odabrati parfem koji će postati vaš zaštitni znak?

Slika nije dostupna Jednostavne, a tako dobre: Pet kombinacija s kratkom majicom koje ćete htjeti isprobati ovo ljeto  

2. Retro kupaći kostim

Za odlazak na more i Francuskinje biraju retro modele, odnosno modele u kojima donji dio ima visoki struk. Osim što su popularni i odlično izgledaju, ovi modeli idealni su i za prikrivanje sitnih "nedostataka".

4. Heklani komadi

Ako ste u posljednje vrijeme obilazili trgovine, sigurno ste naletjeli na neki heklani komad, primjerice top. Heklani komadi koji su b Slika nije dostupna Stil za peticu: 10 zlatnih pravila najbolje odjevenih žena na svijetu ili popularni 70-ih opet su popularni, a vole ih i francuske dame.

4. Torba od pruća, slame, rafije...

Torbe od slame praktički definiraju ljetni stil Francuskinja. Bez obzira na to odlučite li se za veliku pletenu torbu ili malu košaricu, imat ćete modni dodatak koji će savršeno zaokružiti vašu ljetnu kombinaciju inspiriranu prema mnogima najbolje odjevenim ženama na svijetu.

5. Vintage bluza

Uz klasične topove i majice, bluza inspirirana vintage stilom komad je bez kojeg garderoba Francuskinje ljeti ne može. Posebno omiljeni modeli su im oni s naglašenim ovratnicima i puf rukavima.

6. Marama za kosu

Marama za kosu je, ako pitate Francuskinje, modni dodatak ljeta 2020. Priglile su je širokih ruku i postala je nezaobilazan dio njihovih šik retro ljetnih kombinacija.

Slika nije dostupna Tko zna – zna! Modeli suknji od kojih se Francuskinje ne odvajaju

Slika nije dostupna Stil za peticu: 10 zlatnih pravila najbolje odjevenih žena na svijetu

7. Kratke traperice visokog struka

Kada postane prevruće za duge traperice, Francuskinje se ne odriču jeansa, nego se prebacuju na kratke modele. Kako njihova kombinacija ne bi izgleda kao da je za plažu, kratke jeans hlače kombiniraju s elegantnim nakitom i obućom te lijepom torbicom.

8. Sunčane naočale inspirirane 70-ima

Sedamdesete godine prošlog stoljeća igraju bitnu ulogu u ljetnom odijevanju Francuskinja. Predimenzionirane retro sunčane naočale tako im spadaju u omiljene modele.

9. Kratko rezani kardigan

Čak i u ljetnim mjesecima francuske djevojke i žene ne odriču se kardigana. Kada temperature postanu visoke, biraju laganije, kratko rezane modele koji se idealno slažu uz visoki struk.

10. Espadrile

Espadrile su moderan i svestran klasik koji ima svoje mjesto u garderobi svake praktične Francuskinje. Njihov veliki plus je činjenica da se jednako dobro slažu s haljinama, suknjama i kratkim hlačama.

U našoj galeriji izdvojili smo i dio ponude gore spomenutih komada u trgovinama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju