I ove godine s prvim zrakama proljetnog sunca mnogi su krenuli uređivati svoje balkone i terase i na njima provodili posljednje mjesece. Izdvojili smo deset vaših balkona i terasa o kojima smo ovoga proljeća i ljeta pisali, a koji su postali prave zvijezde i svojim predivnim uređenjem oduševili mnoge.

 

Balkon Meri Kokić iz Rijeke sve je samo ne običan što pokazuje i više od 13.000 lajkova koliko je skupila fotografija balkona kada ju je Merina kći objavila u jednoj Facebook grupi. Balkončić od otprilike tri kvadara, kako kaže Meri, nema prekrasan pogled, ali zato ga je uredila tako da joj na njemu bude ugodno. Na njemu je i obilje sunca jer na južnoj strani, tako da je sunčan cijeli dan.

Slika nije dostupna Balkon u Rijeci od tri kvadrata koji je oduševio svijet i skupio 13.000 lajkova

Sivo-bijela kombinacija u uređenju doma uvijek izgleda otmjeno, privlačno i ugodno. Pokazala se savršenim odabirom i za uređenje balkona stana u Ivanić-Gradu. Na balkonu od 5,5 kvadrata nalazi se garnitura od paleta koju su Valentina Šulek i njezin suprug izradili sami. Palete su obojali u bijelo, kao i zid od cigli koji izgleda poput neke lijepe tapete.

Slika nije dostupna Balkon stana u Ivanić-Gradu na kojem je bijeli zid od cigle glavna zvijezda

Informatičarka Sanja Guth svoju oazu od osam kvadrata u jednoj varaždinskoj stambenoj zgradi redovito mijenja i uljepšava. To je učinila i ovo proljeće kada je odlučila da je vrijeme za još jedno preuređenje. Jedan od glavnih razloga za ovaj potez bila je činjenica da su balkoni u njezinoj zgradi istureni, izloženi vjetru i kiši, ali i pomanjkanju privatnosti. Upravo zato ugradila je drvenu pregradu tako da nesmetano može uživati u svojoj dnevnoj zoni na otvorenom.

Varaždinski balkon s drvenom pregradom - 1 Prava oaza mira: Varaždinski balkon sa zgodnim detaljem koji će mnogi htjeti kopirati

Ines Filipović iz Zagreba svoj mali balkon s drvenim podom uredila je sklopivim sjedećim setom od dvije drvene stolice i polukružnim stolićem čija je jedna strana "priljubljena" uz zid, a našlo se mjesta i za drvenu ležaljku. S druge strane balkončića smjestila se pak glavna zvijezda tog šarmantnog prostora - ljuljačka koja je savršen dodatak svakog balkona ili terase.

Slika nije dostupna Idila u Novom Zagrebu: Zavirite na "neobičan" balkončić s ljuljačkom i sklopivim stolićem

Terasa stana u Slavonskom Brodu lako će raspametiti ljubitelje cvijeća i zelenila. Tamara Brezičević uvijek je htjela imati vrt, ali nije tip za kuću jer, kako kaže, ona i njezina obitelj nemaju vremena za njezino održavanje. No, stan u novoj peterokatnici u centru grada s velikom terasom od 40 kvadrata ispunio je sve njezine želje. Položaj terase je odličan, sjeveroistočni, pa ju sunce obasjava prijepodne kad sunce nije još jako, a u popodnevnim satima Tamara i njezina obitelj vole uživati sjedeći na njoj.

Slika nije dostupna Terasa stana u Slavonskom Brodu koja će raspametiti ljubitelje cvijeća i zelenila

Sa svakim godišnjim dobom dom Mihaele Afrić iz Opatije zablista u prigodnom uređenju, a u ljetnim mjesecima centralno mjesto njezina doma postaje balkon, mali, ali opet s dovoljno prostora za provođenje vremena na otvorenom i za uređenje po Mihaelinu guštu. Za ovo proljeće i ljeto Mihaela je za svoje malo boho carstvo, uz suprugovu pomoć, prošlogodišnji pod s imitacijom trave zamijenila imitacijom daske bež boje.

Slika nije dostupna Tri i pol kvadrata sreće: Pogledajte balkon u Opatiji s boho ljuljačkom i vertikalnim vrtom

Kombinacija boho i industrijskog stila pokazala se savršenim izborom za uređenje terase Amire Hondo iz Konjica u Bosni Hercegovini. Njezin cijeli dom uređen je u kombinaciji tih dvaju stilova, s puno estetike, šarma i privlačnih detalja. Otkada je otvorila profil na Instagramu i počela slikati svoj dom, često dobiva pitanja za savjete o uređenju doma. Nije ni čudo jer Amirina terasa posljednje tri godine osvaja prvu nagradu kao najljepša u njezinu gradu, Konjicu u BiH.

Slika nije dostupna Najljepša u gradu: Amirina terasa u večernjim satima postaje zaista čarobno mjesto

Usred gradske vreve smjestio se balkon od samo dva kvadrata koji je unatoč svojoj veličini postao prava oaza za mladu tročlanu obitelj. Tanja Sovulj iz Novog Sada prije tri je godine krenula u uređenje malog balkona okrenutog prema južnoj strani svijeta. Većinu toga napravili su sami. Tijekom tri godine koliko su u stanu, jedne su godine radili namještaj, druge su stavili podne obloge, zatim zaštitu od sunca...

Slika nije dostupna Samo dva kvadrata: Balkon na kojem se pije kava te uzgaja cvijeće, voće i povrće

Deset vaših balkona i terasa koji su postali prave "zvijezde" posljednjih mjeseci Varaždinski balkon stvoren za odmor i opuštanje - 7 +0 Balkon u Slavonskom Brodu na kojem će se ispijati kava, ali i raditi - 2

Jedan pogled na balkon Splićanke Ane Uvodić dovoljan je da se odmah zaključi koja je Anina najdraža boja – ružičasta. U tonovima ove nježne, ženstvene i privlačne boje Ana je uredila svoj prostor na otvorenom. Ruže su joj omiljeno cvijeće te uljepšavaju i balkon, kao i razne zgodne sitnice u shabby chic stilu, a Ana je pri uređenju pazila na zaista svaki detalj. Ružičastu je prelijepo spojila i s detaljima u tirkiznoj boji kojoj se ljeti uvijek vraćamo.

Slika nije dostupna Ča je lipi! Ružičasti balkon u Splitu na kojem su večeri uz džin baš gušt

Činjenica da smo zbog pandemije koronavirusa mnogo vremena provodili u kućama i stanovima kod mnogih je probudila kreativnost i želju da svoj dom učine još ljepšim i ugodnijim mjestom za život. To se dogodilo i mladoj Leskovčanki Aleksandri koja je svoju terasu pretvorila u savršenu oazu za uživanje. S obzirom na to da se bližilo i ljeto i lijepo vrijeme, a situacija u svijetu nije se uvelike mijenjala, odlučila je stvoriti kutak u kojem će provoditi vrijeme s obitelji i prijateljima. Pala je odluka o preuređenju terase od sedam kvadratnih metara koja se nalazi u njezinoj obiteljskoj kući.

Slika nije dostupna Sedam najdivnijih kvadrata: Pogledajte terasu koja se navečer pretvara u magično mjesto

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju