Članovi britanske kraljevske obitelji u utorak su sudjelovali na vjerskom obredu za pokojnog princa Philipa.

Na obredu se pojavila i kraljica Elizabeta II. koja je u posljednjih nekoliko mjeseci otkazala niz obveza iz zdravstvenih razloga. Ipak, s obreda koji se služi gotovo godinu dana nakon smrti princa Philipa, koji je umro u 99. godini i koji joj 73 godine joj je bio suprug i "stijena", nije htjela izostati.

Osim kraljice, na zadušnici su bili i drugi članovi kraljevske obitelji, među kojima i princ William i vojvotkinja Catherine Middleton, s kojima je stiglo i njihovo dvoje djece, osmogodišnji princ George i šestogodišnja princeza Charlote.

Vojvotkinja je za ovu prigodu odjenula elegantnu crnu haljinu na točkice dizajnerice Alessandre Rich, koju je uparila sa srebrnim naušnicama i crnim šeširom brenda Lock & Co.

Uz haljinu midi dužine s puf rukavima i pojasom u struku vojvotkinja je iskombinirala crne salonke. Dodatak primjerenom izdanju bile su crne rukavice i clutch torbica koje je vojvotkinja držala u ruci.

Slika nije dostupna Detalj kojim je Catherine Middleton odala počast neprežaljenoj princezi Diani

Inače, osim članova britanske kraljevske obitelji, na zadušnici su sudjelovale i mnoge okrunjene glave svijeta među kojima i belgijski, španjolski i švedski kralj te brojni politički čelnici, poput premijera Borisa Johnsona.

Na zadušnici pak nisu bili princ Harry i supruga Meghan koji su se 2020. odrekli kraljevskog naslova i sada s dvoje djece žive u Kaliforniji. (Hina/M.B.)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju