Tijekom prosinca najviše se družimo oko stola. Zajednički doručci, svečani obiteljski ručkovi, večere s prijateljima... Stol postaje centralno mjesto okupljanja i središte društvenog života. Možda ste već počeli planirati menu za blagdane, no imate li pravi stolnjak za dane koji su pred nama?

 

Uz drage ljude i ukusnu hranu, stolnjak ponajviše doprinosi toplom ozračju blagdanskog vremena. On je baza, doslovno platno na kojemu ćete dizajnirati svoju božićnu i novogodišnju čaroliju, od njega kreće sva radost i veselje dok postavljamo stol u iščekivanju prijatelja i obitelji. Odabir stolnjaka i način na koji je stol postavljen otkriva vaš istančani ukus i smisao za lijepo, a detalji i pažnju koju ste posvetili pripremajući sve za dolazak gostiju.

Vođena tom mišlju Ivana Hađina iz Etno Motiva pripremila je božićnu kolekciju tkanih stolnjaka izražene teksture i bogatog volumena.

Kod mene je stolnjak uvijek najvažnija stvar na stolu i od njega krećem s odabirom boja i uređenjem stola. U božićnoj kolekciji želja mi bila dizajnirati stolnjake koji će biti tradicionalni, jer Božić i Nova godina jesu tradicionalni blagdani u kojima vrijeme provodimo s obitelji i prijateljima koji nam jesu poput obitelji.

S druge strane, željela sam se odmaknuti od klasičnih boja i ponuditi stolnjake koji će pristajati svakom, pa i najmodernijem interijeru. Rezultat su tri kombinacije boja: mint srebrna, sivo srebrna i oliv zelena, govori Ivana.

U mnogim domovima dobro poznati i dragi uzorci srca, u božićnoj kolekciji Etno Motiva su vrlo diskretno i decentno osuvremenjeni metalnim sjajnim nitima utkanima u tkaninu od kojih je onda stolnjak ručno sašiven i dekoriran ručno izrađenim resicama. Kako se radi o maloj hrvatskoj proizvodnji, raznolika je ponuda dimenzija u kojima možete naručiti stolnjak, a ako imate dimenziju koja nije u ponudi standardnog asortimana i nju se može izraditi na upit.

Slika nije dostupna Svaki detalj je hit: Kuća nadomak Zagreba s jednim od najljepše ukrašenih ulaza  Klijentice ponekad nisu sigurne koje su dimenzije stolnjaka koji im treba. Pravilo je prilično jednostavno - izmjerite svoj stol i dodajte 20-25 cm sa sve četiri strane kako bi stolnjak lijepo padao. Primjerice, ako je vaš stol dimenzija 160x90 cm odabrat ćete stolnjak dimenzija 200x130 cm, objašnjava Ivana, te dodaje da čak ako i ne nađete stolnjak tih dimenzija, desetak centimetra više ili manje neće biti problem.

Iako božićni, s obzirom na motive koji se ne vezuju isključivo za ovo blagdansko vrijeme, Etno Motiv stolnjaci zasjat će i u svakoj drugoj svečanoj prigodi. Stoga mogu biti i krasan poklon dragim osobama. Saznajte dimenzije stolova svojih mama, kćeri, sestara, baka, prijateljica, pa im poklonite kvalitetan proizvod domaće proizvodnje. Poklon od srca ne treba biti ni pretjeran ni skup, važno je da je odabran s ljubavi i pažnjom, baš kao što su s ljubavi i pažnjom izrađeni stolnjaci iz Etno Motiv božićne kolekcije.

Slika nije dostupna Za cijelu obitelj: Preslatke blagdanske pidžame za Božić kao iz američkih filmova  Rok isporuke stolnjaka iz božićne kolekcije je 10 dana, što valja imati na umu prilikom narudžbe. Blagdansko je vrijeme blistavo, pa neka nam i stolovi budu takvi.
Saznajte kako dekorirati stol za blagdane uz nekoliko jednostavnih trikova, a više informacija o Etno Motivu i božićnoj kolekciji potražite na www.etno-motiv.hr, te na društvenim mrežema: Facebook stranici Etno Motiv i Instagram profilu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju