Kada se 1. studenog 2019. godine na tržištu pojavila kolekcija Jeffree Star Cosmeticsa u suradnji s Shaneom Dawsonom, izazvala je pravu pomutnju među ljubiteljicama kozmetike. Štoviše, popularni YouTuberi “slomili” su internet.

Zbog nevjerojatnog interesa za njihovim proizvodima u virtualnim redovima za kupnju na popularnim webshopovima – do Shopifya do Beauty Baya – čekalo je više od dva milijuna korisnika. Stranice su se “rušile”, gubili su se živci, no unatoč svemu cijela kolekcija je rasprodana u manje od 24 sata.

Osim palete sjenila Conspiracy, najviše interesa iz spomenute kolekcije privukli su Velour Liquid ruževi Jeffree Star Cosmeticsa x Shane Dawsona u takozvanom Pig Bundelu: “Shane”, “Ryland”, “I Gotta Go”, “Jeffree, What the F.ck?”, “Oh My God” te “Are You Filming?”.

Potonji proizvod u nizu ne samo da se svidio svjetskim trendsetericama, nego i domaćim damama. Hrvatice na društvenim mrežama već neko vrijeme dijele svoje oduševljenje tom crvenom nijansom mat ruža s narančastim primjesama koje nudi “Are You Filming?”.

Jeffrejevi Velour Liquid ruževi poznati su po bogatoj formuli s baršunastim finišem. “Traju” satima, a tako su ugodni za nošenje da žene zaborave da ih imaju na usnama. Povrh svega, riječ je o 100 posto veganskom proizvodu.

“Are You Filming?” je posvećen Shaneovom kamermanu Andrewu Siwickom te je nadahnut njegovom bojom kose. Ime je dobio prema istoimenom pitanju koji slavni YouTuber uputi svojem kolegi prije početka snimanja videa.

O nastanku, razvoju i prodaji cijele kolekcije snimljen je dokumentarni serijal u sedam nastavaka koji je dosad na YouTubeu prikupio 136 milijuna pregleda. Mnogi ga nazivaju i najboljom te najdužom reklamom za bilo koji proizvod u povijesti oglašavanja. Ne čudi stoga što je cijela kolekcija rasprodana u rekordnom roku, niti što nestrpljivo očekuje svjetska obnova zaliha koja je zakazana za ožujak ove godine.

Dio ruževa iz kolekcije Jeffree Star Cosmeticsa x Shane Dawsona, uključujući i “Are You Filming?” dostupan je u Hrvatskoj, a bočice od 5,6 ml prodaju se po cijeni od 149 kuna preko ovoga webshopa.

Dokumentarni serijal Shanea Dawsona o njegovoj prvoj beauty kolekciji pogledajte na njegovom YouTube kanalu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju