Na tržnice i u trgovine stigle su domaće jagode, što je razveselilo mnoge jer tko može odoljeti ovim crvenim slatkicama koje, osim što su raj za nepca, sadrže i mnoge hranjive tvari te spadaju među najzdravije voće. Jednostavno je nemoguće pojesti samo jednu jagodu, a zašto bismo i morali stati samo na jednoj.

Jagode sadrže puno hranjivih tvari, bogate su kalcijem, magnezijem i vitaminom C te protuupalnim i protukancerogenim sastojcima, potiču mršavljenje, smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti, da nabrojimo samo neke dobrobiti tog ljekovitog voća.

Jagode nas mame u svakom obliku, bilo samo posute šećerom, u tortama i kolačima, u obliku sladoleda ili sorbeta, a kako li su tek dobre umočene u čokoladu! Osim toga, i mirišu neodoljivo pa ne čudi što su jagode mnogima najdraže voće.

Sezona jagoda je tu i u narednim mjesecima uživat ćemo u njihovu okusu i mirisu, a ako još niste nabavili svoje prve ovosezonske jagode, barem uživajte u fotografijama zbog kojih ćete odmah poželjeti pojesti hrpu sočnih jagoda.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju