Moda se neprestano mijenja i nadograđuje. Ipak, neke iskorake iz prošlosti sigurno želimo zaboraviti. Prisjetimo se zajedno hitova iz 80-ih koji danas izazivaju smijeh.



1. Fudbalerke

Fudbalerke su u osamdesetim godinama prošlog stoljeća bilo vrlo popularne frizure. Dakako, riječ je o frizuri gdje je gornji dio kose kratko ošišan, dok je kosa iza duga. Bile su vrlo popularne među nogometašima, prema čemu su i dobile nadimak, no nosile su ih i slavne dame od Zagreba do Hollywooda.

2. Natapirana trajna
Od fudbalerki je bila popularnija jedino natapirana trajna. I dok su neke dame imale sreću jer su imale prirodno kovrčavu kosu i nisu je morale kemijskim putem oblikovati, druge su se podvrgavale tom tretmanu kako bi dobile željeni volumen.

Mandy Moore Inspiracija za promjenu: 12 poznatih žena koje su skratile kosu uoči ljeta

3. "Palmice" i znojnici za glavu
Osamdesete su definitivno bile dekada koja je davala počast voluminoznoj kosi. One dame koje nisu tapirale svoje kovrče ili fudbalerku, vezale su dio pramenova u visoke repove ili takozvane palmice. Šik, zar ne? Ne treba zaboraviti niti znojnike odnosno trake za glavu koje su se nosile izvan teretane.

Pogledajte i 10 komada obuće koje smo nosili u 80-ima

4. Jeftini nakit
Gumene narukvice, šarene ogrlice i plastične naušnice na klipsu bile su totalni hit u osamdesetima. Osobita ljubiteljica ovoga trenda bila je Madonna, koja ih je nosila na nastupima, ali i u popularnim filmovima "Očajnički tražim Susan" te "Tko je ta djevojka?".

5. Intenzivna šminka neobičnih boja
Osamdesete su bile godine za eksperimentiranje i sa šminkom. Nosile su se odvažne boje sjenila na kapcima, kao i tamni ruževi. Eksploziju boja na licu i kosi osobito je voljela Cyndi Lauper, koja je svim kritičarima ponavljala: Djevojke se samo žele zabavljati (Girls Just Want To Have Fun).

Pogledajte i:

10 dokaza da slavne dame nemaju tako bujnu kosu kao što se čini Jennifer Lopez je velika ljubiteljica ekstenzija za kosu Kim Kardashian ne skriva svoju ljubav prema ekstenzijama za kosu I Paris Hilton nosi ekstenzije za kosu +6 Britney Spears

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju