Kroz šest sezona serije "Seks i grad" upoznali smo 28 partnera Carrie Bradshaw. Neki su tu bili samo u prolazu i rezultat su kratkotrajnih flertova, a s nekima je ostvarila ozbiljnu vezu ili je to žarko željela. Fanovi serije i danas raspravljaju o tome koji je njezin dečko bio najbolji, a koji najgori. Mi vam donosimo kratki pregled najomraženijih i pozivamo vas da odaberete koji uistinu zaslužuje titulu najgoreg.

Bill Kelley (John Slattery)

Nakon bolnog prekida s Facom, među prvim kandidatima za novu ozbiljnu vezu pojavljuje se političar Bill Kelley. Na papiru apsolutno idealan, odmah joj daje na znanje da ima samo ozbiljne namjere i uključuje je u svoj život. Carrie postaje savršena djevojka političara i dio njegove kampanje. Stvari se zakompliciraju kada joj Kelley otkrije svoj seksualni fetiš i zamoli je da urinira po njemu, a onda prekida s njom jer za njegov imidž nije dobro imati djevojku koja piše kolumnu o seksu. Naposljetku je i posramljuje zbog njezina posla.

Jeremy (David Duchovny)

U 6. sezoni Carrie ponovo susreće svoju veliku srednjoškolsku ljubav. Kada je prijateljice pitaju zašto je svojevremeno prekinula s njim, Carrie objašnjava kako je vjerovala da negdje za nju postoji bolji muškarac od njega. Ispostavilo se da nije tako, našalila se. Jeremy joj iskreno priznaje kako se u međuvremenu oženio i razveo te kako trenutačno pokušava riješiti neke emocionalne probleme.

Oboje odlučuju dati novu šansu staroj ljubavi, a oduševljena Charlotte uvjerena je kako će se Carrie udati za njega. Njezini planovi ipak se izjalove kada se ispostavi da je Jeremy na višemjesečnom boravku u - psihijatrijskoj bolnici. Iako ni u jednom trenutku nije bio loš prema Carrie, fanovi ipak ne žele zanemariti činjenicu da joj je isprva zatajio činjenicu da je na liječenju.

Jack Berger (Ron Livingston)

Bez sumnje jedan od najomraženijih na listi bivših Carrie Bradshaw. Naočitog pisca upoznala je u 5. sezoni uoči zabave povodom izlaska njezine knjige. Iste sekunde započinju flertati i nakon što cijelo popodne provedu zajedno, Carrie ga pozove da s ide s njom na zabavu. Tada saznaje da Berger ima djevojku. Prvo ju je tajio, a zatim je ne prestaje spominjati kada napokon prekine s njom i započne vezu s Carrie.

Berger se pokazao i kao vrlo ljubomoran tip koji nije dobro podnosio njezin uspjeh, a teško je zaboraviti i legendarni incident s gumicom za kosu. Kada je Berger zamoli da pročita njegovu knjigu, Carrie odmah pristaje i cvate od sreće kad shvati da je knjiga uistinu sjajna i da mu ne mora lagati kako joj se sviđa. Pronađe joj samo jednu malu i nebitnu manu koju bi većina shvatila kao zezanciju, ali ne i Berger. Naime, protagonistica njegove knjige je Njujorčanka koja kosu veže scrunchie gumicom, a Carrie tvrdi kako je nikad neće vidjeti na nijednoj Njujorčanki. Berger se strahovito uvrijedi zbog toga i to je zapravo početak kraja njihove veze, također legendarnog.

Berger je ostavlja preko poruke na papiriću. Žao mi je. Ne mogu. Nemoj me mrziti, pisalo je na papiriću zbog kojeg ga danas mrzi svaka obožavateljica Seksa i grada.

Alexander Petrovsky (Mikhail Baryshnikov)

Kada kritičare Petrovskog upitate što nije valjalo s njim, reći će vam kako je već u trenutku njihova upoznavanja bilo jasno da je on potpuno kriva osoba za nju. Petrovski je od samog početka sam sebi bio prioritet, a Carrie nije znala kako se nositi s egom velikog umjetnika.

Nije bio najljubazniji prema njezinim prijateljicama, a pred svojim društvom pričao je o Carrie nekako svisoka. S druge strane, bio je toliko uvjerljivo šarmantan i seksi da ju je uspio uvjeriti da ostavi svoj posao, grad i prijatelje te odseli s njim u Pariz.

Njihova francuska bajka nikad nije ni započela - zaposleni Petrovsky u potpunosti je zanemario Carrie koja se nikad nije osjećala tako usamljeno.

Aidan Shaw (John Corbett)

I dok će jedni po cijenu svega braniti ideju da je najbolji partner Carrie Bradhsaw bio Aidan, za druge je on loš odabir. U prvom dijelu njihove veze Aidan je uistinu drži kao kap vode na dlanu. Pozitivan, drag, maksimalno posvećen njoj, uvijek dostupan, bez ikakvih laži i manipulacija – Aidan je tada bio dečko iz snova. Sve do trenutka dok mu Carrie nije slomila srce kada ga je prevarila s Facom.

Kada nakon kraja afere s Facom ponovo sretne Aidana, shvati da još uvijek ima osjećaje prema njemu i poželi se pomiriti. Međutim, brzo shvaća da to neće biti lako jer Aidan više nije isti čovjek i ne može joj oprostiti preljub. Za mnoge je Aidan nakon pomirbe previše posesivan i konstantno mu je potreban dokaz njezine ljubavi. Zaprosi je i Carrie pristaje udati se za njega, ali u njemu i dalje prevladava nepovjerenje. Tome doprinosi i činjenica da Carrie uistinu tada nije bila spremna za brak što se itekako osjetilo u njezinu ponašanju.

Faca (Chris Noth)

Najbolji ili najgori, pitanje je sad? Jedno je sigurno, "Seks i grad" ne bi bio isti bez Face. On je prepun mana i potpuno pogrešan, ali tako fatalan za Carrie. Faca je u startu bio čovjek koji ne želi nikakvu obavezu ni ozbiljnu vezu. I dok je s jedne strane to jasno davao na znanje, svojim je ponašanjem često slao potpuno drugačije signale. Bježao bi iz njezina života i onda se vraćao kad mu je to odgovaralo, a Carrie mu je sve opraštala.

Godinama je patila zbog njega i u međuvremenu upropastila druge veze nadajući se da će se Faca napokon smiriti uz nju. To se dogodilo tek na samom kraju serije kada se on napokon priznaje da je godinama bio glavni uzrok njezinih suza i spreman je na sve kako bi je vratio u svoj život. Facini kritičari uvijek se pitaju isto - je li stvarno vrijedilo toliko patiti zbog njega?

Najgori dečko Carrie Bradshaw bio je...

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju