Vojvotkinja od Cambridgea uvijek vodi računa o strogim pravilima odijevanja koje mora poštivati zbog svoje titule. U njezinom ormaru više nema mjesta za prekratke haljine i suknje ili pak otvorene odjevne komade s dubokim dekolteom.

Znatno je promijenila svoj stil otkako je službeno postala članica kraljevske obitelji, a jednu pomalo kontroverznu haljinu koju je davno nosila vjerojatno bi rado izbrisala iz svoje biografije.

Catherine Middleton 2000. godine trebala je započeti studij na sveučilištu u Edinburghu. Legenda kaže da se ispisala s fakulteta kada je Buckinghamska palača objavila da će princ William od 2001. studirati na škotskom sveučilištu St Andrews. Na godinu dana odgodila je početak studija, prebacila se na St Andrews i tamo napokon upoznala princa koji joj je, kao i mnogim drugim Britankama, bio dugogodišnja tiha patnja.

Prema pričama njihovih kolega i prijatelja, William se u Catherine zaljubio 2002. godine kada ju je vidio na studentskoj humanitarnoj modnoj reviji.

Catherine je na sebi imala prozirnu haljinu koju je dizajnirala studentica Charlotte Todd. Pletena kreacija originalno je zapravo bila suknja koja se trebala nositi uz satenski top na bretele, ali Charlotte ju je za reviju prenamijenila u haljinu.

Dobro se sjećam te večeri. Ona inače nije bila cura za rizike. Bila je vrlo konzervativna u odijevanju i ponašanju. Onda je izašla na pozornicu u toj haljini. Vjerujem da su svi pomislili isto: 'Wow, izgleda sjajno!'. William je isto pogledao u nju i također bio impresioniran, kazao je 2011. uoči kraljevskog vjenčanja njihov kolega iz studentskih dana za CNN.



Izrada haljine koštala je oko 30 funti (259 kuna), a nakon što su mnogo godina kasnije Catherine i William objavili zaruke, njezina vrijednost znatno je porasla. Charlotte je odmah dobila ponudu da je proda za 1000 funti, ali odbila je to učiniti.

Taj potez pokazao se iznimno mudrim jer je haljina naposljetku završila na aukciji i prodana je za 78.000 funti.

Ako je istina da je moja kreacija promijenila interes princa za Catherine iz platonskog u romantičan kao što se priča, onda mi je drago da sam imala ulogu u tome, koliko god ona bila mala. Kada sam sjedila i plela je, nisam mogla ni zamisliti da će biti tako važna, kazala je tada dizajnerica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju