Čini se da smo napokon ušli u dio godine u kojem naše tijelo neće biti prekriveno odjećom od glave do pete, a modni stručnjaci kažu da je vrijeme da leđa stavimo u centar pozornosti - i to pomoću najdivnijih haljina.

Naime, mišljenja su da su otvorena leđa detalj zbog kojeg će se svaka haljina istaknuti

Mnogi će se sigurno složiti da su haljine s otvorenim leđima, bilo da se radi o manjem izrezu ili u potpunosti otvorenom modelu, posebno ženstvene. Imaju taj wow faktor kojem ponekad težimo.

Radi se o elegantnim modelima koji su idealni za svakoga tko želi pokazati malo kože. Mogu biti izvrstan izbor za svečanija događanja, ali i za šetnju gradom ili druženje s prijateljicama.

Inače, haljine otvorenih leđa prvi put su se pojavile 1920-ih godina prošlog stoljeća. U 30-ima su postale omiljeni način pokazivanja preplanulog tena. Zahvaljujući dizajnerskim imenima poput Givenchyja i Toma Forda haljine otvorenih leđa postale su neizostavan prizor i na modnim pistama, a redovito imaju svoje mjesto i na crvenim tepisima.

Jennifer Lawrence zablistala je 2013. godine u Dior haljini 15 haljina za pamćenje s oskarovskog crvenog tepiha o kojima se još uvijek govori

KAKO NOSITI HALJINU OTVORENIH LEĐA?

Mnogi izbjegavaju haljine otvorenih leđa jer njihovo nošenje može biti izazovno. Bitno je naime odabrati odgovarajuće donje rublje i prilagoditi ga haljini. Srećom, i ponuda grudnjaka dovoljno je široka da možete pronaći model zahvaljujući kojem ćete se u haljini s otvorom na leđima osjećati lijepo i ugodno.

Slika nije dostupna Deset modnih komada u kojima ćete najbolje ispasti na fotografijama

Postoji i opcija nošenja haljine otvorenih leđa bez grudnjaka. U tom slučaju prvo se uvjerite da tkanina od koje je haljina napravljena nije prozirna, naravno uz pretpostavku da ne želite da vam bradavice budu izložene.

U svakom slučaju, haljine otkrivenih leđa su model kojem se mnoge žene rado vraćaju u toplijem razdoblju godine zbog čega i trgovine redovito u ponudi imaju nove modele, a dio njih pogledajte i u našoj galeriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju