Stiglo je proljeće i sa sobom donijelo puno sunca i visokih temperatura. Osim toga, dolazak toplijeg vremena kod mnogih je probudio želju za promjenom, između ostalog i želju za promjenom frizure.

Ako i sami svaki dan razmišljate o spomenutoj promjeni, stručnjaci za kosu izdvojili su frizure s kojima u nadolazećem razdoblju ne možete pogriješiti.

Koje su to frizure pogledajte u nastavku, a prije nego krenete birati i svoju potencijalnu novu frizuru naglašavamo da se radi o klasicima koji su moderni iz sezone u sezonu i zbog kojih ne biste trebali požaliti jednom kada se odlučite na taj korak. U svakom slučaju, prije bilo kakve drastične promjene dobro je obaviti i razgovor s vašom frizerkom koja će najbolje znati koja frizura odgovara vašoj kosi.

Charlize Theron 1996. godine (lijevo), prije prve pixie frizure koju je napravila 1997. (desno) Je li se rez isplatio? 10 slavnih dama koje su drastično mijenjale frizuru

1. Asimetrični bob

Ako vam je bob prekratak, i lob dolazi u obzir, a asimetrični rez osigurat će vam mistični, šik i seksi izgled. Ako se ošišate na duljinu iznad ramena, stručnjaci kažu da ćete dobiti kosu koja će savršeno uokviriti vaše lice i istaknuti vaše najbolje karakteristike.

2. Valoviti pixie

Teksturirani Pixie poput onoga koji nosi glumica Ruth Negga bit će prema riječima stručnjaka frizura ljeta. Pixie je sam po sebi drska frizura koja osobi koja ju nosi osigurava mladenački izgled. Dodavanjem valova ova frizura podiže se ne jednu novu, još bolju razinu.

3. Bob s razdjeljkom po sredini

Bok s razdjeljkom po sredini je istovremeno klasičan i moderan. Radi se o frizuri čija popularnost ne jenjava, a koja uvijek izgleda fantastično, pogotovo ako se kosi doda volumen.

4. Slojevita kovrčava kosa

Ako se pita stručnjake, vrijeme je da kovrčave dame prigrle svoj prirodni izgled. Njihov savjet je i da vašim korvčama dodate slojeve tako da imaju lijep oblik, a da istovremeno uokviruju vaše lice.

5. Pixie sa šiškama

Ako vam sprivlači kratka, ali ipak ne prekratka kosa, onda je pixie sa šiškama savršen odabir za vas. Kombinacija pixie fizure i šiški je prema riječima stručnjaka nevjerojatno dobra i dodat će sjaj vašem licu.

6. Lob

Dugi bob, odosno lob jedna je od frizura koje svoje mjesto dobije na gotovo svim listama frizura s kojima nećete pogriješiti. Radi se o savršenoj dužini za sve koji ne žele previše kratiti kosu, ali ipak žele kraću dužinu od one na koju su navikli.

7. Slojevito ošišana duga kosa koja uokviruje lice

Ovaj klasični rez namijenjen je za sve one koji ne žele previše eksperimentirati, ali žele izgledati lijepo. To je frizura koja je omiljena glumici Jennifer Aniston, a svi znamo da je upravo ona vlasnica frizure koja se često kopira u frizerskim salonima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju