Kada su Sebastien Kopp i Francois Morillon odlučili pokrenuti modni brend tenisica 2005. godine, nisu znali ništa o njihovoj proizvodnji. No želja im je bila stvoriti modele koji poštuju prirodu i ljude što rade na zemlji.

Upravo zato počeli su istraživati potencijalne ekološke materijale i tehnologije.

Posjetili su nuklearne elektrane u Kini i stručnjake za solarne ploče u Južnoafričkoj Republici, razgovarali su s uzgajivačima organskog pamuka u Brazilu i proizvođačima gume u Južnoj Americi.

Slika nije dostupna 10 svevremenskih tenisica koje su uvijek u modi i u gotovo svakom ormaru

Tada je stvoren brend Veja, koji u prijevodu s portugalskog znači 'pogledaj'. Drugim riječima, potiče ljude da gledaju dalje od estetike modnog komada te da se zapitaju od čega je napravljen njihov omiljeni par tenisica.

Zbog ekološke održivosti u proizvodnji brend Veja vrlo se sporo razvijao. Bilo je potrebno čak desetljeće da se pojavi u street style kombinacijama. Njihova velika podržavateljica bila je Emma Watson, koja je tenisice Veja nosila još 2016. godine.

No masovna pomama za brendom zbila se krajem listopada 2018. godine kada je tadašnja vojvotkinja od Sussexa snimljena u paru tih tenisica. Meghan Markle odabrala je bijeli model Esplar za posjet igri Invictus u Sydneyju, a potražnja za brendom preko noći se uvećala za 113 posto.

Meghan Markle oduvijek je bila ljubiteljica ekološki održivih brendova, pa ne čudi da joj se svidjele i tenisice od reciklirane plastike i gume ove francuske modne marke.

Žena u bijelim tenisicama Od 124 kn: 15 modela bijelih tenisica koje će se nositi čitavo proljeće

Iako se danas u njihovoj ponudi mogu naći i modeli u drugim bojama, bijele tenisice Veja najpopularnije su među ljubiteljicama mode.

Posebno su popularni modeli V-10, V-12 i Esplar jer se izvrsno kombiniraju za dnevne i večernje prilike, odnosno podjednako dobro izgledaju uz ležerne traperice i nešto svečanije haljine.

Slika nije dostupna Toliko ih voli: Zaprljane tenisice koje Katie Holmes odbija baciti

Danas gotovo svaka modna trendseterica ima barem jedan par u svojem ormaru te su postale neizbježan dio street style kombinacija od Londona do New Yorka. Najjeftiniji model može se kupiti po cijeni od 99 eura, odnosno oko 750 kuna.

Tko sve nosi tenisice Veja i koji su modeli najpopularniji, provjerite u našoj fotogaleriji.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju