Već desetljećima spektakularno, divovsko božićno drvce preuzme kupolu u pariškoj Galeries Lafayette. Tu je i jednako impresivna popratna blagdanska dekoracija čije fotografije redovito obiđu cijeli svijet. Dogodilo se to i ove 2021. godine.

Galeries Lafayette robna je kuća u francuskom glavnog gradu u kojoj se nalaze trgovine najpoznatijih svjetskih modnih brendova, a svake godine njezine božićne dekoracije nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Od današnjeg dana, 17. studenog, svaki posjetitelj robne kuće imat će priliku uživati i u ovogodišnjoj božićnoj avanturi.

Divovsko božićno drvce ukrašeno je kultnim igračkama koje su temetaski vezane uz "1, 2, 3 Christmas" ("1, 2, 3 Božić"), radosnu priču o ludoj avanturi grupe igračaka u kozmičkom selu Djeda Mraza, a tu je i sam Djed Mraz astronat koji se vrti ispod kupole.

Crveni Božić Kuća u kojoj živi crveni Božić: Pogledajte ovaj čarobni dom, baš kao iz filma

Svakih pola sata gase se svjetla i počinje zvučna i svjetlosna predstava, a igračke oživljavaju.

Za nadrealne animirane izloge na Boulevardu Haussmann zaslužni su stručni timovi galerije i Ateliera Bournillat. U izlozima se pojavljuju i drugi klutni likovi Disneyevih i Marvelovih filmova te Ratova zvijezda koji će oživjeti zajedno s ranije spomenutim igračkama.

Prava čarolija događa se, dakle, u veličanstvenoj robnoj kući čije je ukrašavanje počelo još dvadesetih godina prošlog stoljeća, a 1976. godine Parižane i njihove goste prvi put je oduševilo divovsko stablo koje visi s krova galerije i zahvaljujući kojem svake godine Pariz postaje još posebniji.

Pomalo nadrealne prizore riječima je teško opisati pa je najbolje da zavirite u našu galeriju i tamo pogledate što su pripremili ove, ali i prethodnih godina.

Slika nije dostupna Finjak: Božićno uređenje kafića uz koje su kuhano vino i topla čokolada još čarobniji

Među onima koji su u prošlosti bili zaduženi za ukrašavanje slavnog stabla je i slava dizajnerica Vivienne Westwood koja je 1997. godine donijela dašak britanskog Božića. Prošle godine ukrasio ga je belgijski umjetnik Tom Schamp, a godinu prije tema uređenja bila je božićna košnica. U svakom slučaju, Božić u Galeries Lafayette uvijek dobije neku posebnu dimenziju.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju