Otkako se u posljednjih dvadesetak godina poboljšala mobilna tehnologija te se povećao broj dostupnih aplikacija za korekciju fotografija, promijenio se i način na koji se se predstavljamo svojim najbližima, ali i cijelom svijetu.

Fotografije se danas rijetko kada izrađuju, stavljaju u fotoalbume ili okvire. Mnogo je brže i popularnije okinuti fotografiju te je objaviti na nekoj društvenoj mreži poput Instagrama. Prije objave, dakako, treba malo "popeglati" izgled.

Zahvaljujući Photoshopu, Snapseedu, TouchRetouchu, Facetuneu i drugim sličnim programima za korekciju moguće je dramatično promijeniti izgled pojedinca – povećati usne, zagladiti bore, istaknuti jagodice na licu, stanjiti obraze, ukositi oči…

Christina Aguilera Manje je više: Slavne žene koje bolje izgledaju s decentnom šminkom

Te alate koriste neke od najljepših žena iz svijeta glume, glazbe i manekenstva. Neke ih upotrebljavaju kako bi izbrisale tek prištić prije objave fotografija, dok se druge znaju "zaigrati" s filerima te promijeniti izgled do neprepoznatljivosti.

Reality zvijezda Khloe Kardashian jedna je od onih slavnih dama koju često kritiziraju zbog korištenja programa za korekciju fotografija.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte koje sve slavne dame vole "popraviti" svoj izgled na društvenim mrežama, a potom glasajte u našoj anketi.

Smeta li vas pretjerano korištenje filtera na društvenim mrežama?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju