Ne postoji univerzalno mjerilo ljepote jer svatko ima različite ideje o tome što je oku privlačno. Prema mišljenju magazina People i njegovih urednika, od 1990. godine do danas najljepšim osobama na svijetu proglašene su 23 žena (i dva muškarca), a neke su dame nosile tu titulu i nekoliko puta.

Julia Roberts je rekorderka jer ju je magazin People proglasio najljepšom ženom svijeta čak četiri puta – prvi put 1991. godine, potom 2000., 2005. i 2017. godine.

Prva je tu Peopleovu titulu ponijela američka glumica Michelle Pfeiffer 1990. kada je imala 32 godine, a njome je ovjenčana i devet godina kasnije.

Halle Berry (2003.) Od 1990. do danas: 21 slavna žena koja je nosila titulu najljepše na svijetu

Na vrhu ljestvice najljepših dama dvaput se našla i Jennifer Aniston (2004. i 2016. godine), kao i Kate Hudson (2008. i 2020.), s time da je zadnji put titulu podijelila s mamom Goldie Hawn i kćerkicom Rani Rose.

Dobar izgled najljepše žene svijeta zahvaljuju dobroj genetici, ali i zdravom načinu života koji iziskuje konzumiranje uravnoteženih obroka, redovitu vježbu, ispijanje mnogo vode, ali i kvalitetan san.

Slika nije dostupna (Ne) prepoznajete ove slatkice? 10 fotografija slavnih dama iz školskih dana

Koliko su se promijenile tijekom godina neke od najljepših žena svijeta prema mišljenju magazina People, provjerite u našoj fotogaleriji na kojoj su prikazane u godini kada su ponijele titulu najljepših i u 2020. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju