Modni stručnjaci se slažu da predimenzionirane komade odjeće, koji su popularni već posljednjih nekoliko godina, treba pažljivo kombinirati, a pogotovo kada ih nose dame nižeg rasta.

Oversize sakoi ili džemperi obično se sparuju s hlačama i suknjama koje prate liniju tijela. Hlače predimenzioniranih nogavica, pak, kombiniraju se uz uske majice i bluze koje naglašavaju siluetu.

No otkako je na scenu stupila Billie Eilish, ta su pravila bačena u vodu. Mlada američka pjevačica popularizirala je nošenje predimenzioniranih izdanja poput vrećastih trenirki i kompleta koji u potpunosti iskrivljuju žensku siluetu te je proširuju.

Slika nije dostupna Prekrasni ili neprivlačni? 10 slavnih dama s najdužim noktima na crvenom tepihu

Nosim široku odjeću jer ne želim da me ljudi osuđuju niti seksualiziraju. Nitko ne može imati mišljenje o mojem tijelu ako ga nisu vidjeli, tako je objasnila svoj modni stil slavna 18-godišnjakinja.



I dok jedni plješću takvom modnom iskoraku, a posebice u glazbenoj industriji kojom obično dominiraju žene odjevene u oskudne odjevne kombinacije, drugi se ne mogu pomiriti da lijepe dame žele namjerno sakriti svoje tijelo od pogleda javnosti.

I Jennifer Lopez prigrlila je ovaj trend. Fotografi su je snimili u Hollywoodu nakon poslovnog sastanka u predimenzioniranom izdanju koji je vizualno povećao njezinu figuru.

Slika nije dostupna Jennifer Lopez: Odvažna haljina koju bi se usudila nositi rijetko koja dama

Američka pjevačica i glumica odabrala je crne hlače visokog struka i predimenzioniranih nogavica te ih sparila s uskom bijelom majicom te oversize kardiganom talijanskog modnog dizajnera Brunella Cucinellija.

Izdanje je dovršila crnim čizmama s vrtoglavom platformom i Hermes torbicom, a na glavi je nosila jednostavnu kapu sa šiltom.

Podržavate li trend istovremenog nošenja više predimenzioniranih komada odjeće?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju