Rujan nam se opasno približio, a za nestrpljive ljubiteljice mode koje vole odmah zaviriti u nove kolekcije to je znak da će uskoro moći razgledati jesenske komade.

Prve jesenske kolekcije već su u ponudi online i klasičnih trgovina, a sudeći prema viđenom, paleta boja koja će se nositi u narednoj sezoni bit će uistinu zanimljiva.

Očekivano, tu su standardne neutralne nijanse koje preferiramo u hladnijim mjesecima poput crne, smeđe, tamnoplave i sive, ali za osvježenje će se pobrinuti tri odvažne i upečatljive boje čiji su popularnost najavile brojne modne kuće svojim kolekcijama za jesen/zimu 2020./2021. godine.

Za početak, na velika vrata vraća nam se crvena. Boja vatre, ljubavi, snage i strasti vrlo je dominantna i intenzivna, a u kineskoj kulturi simbolizira sreću.

Dokazano je da crvena boja automatski privlači pažnju, a brojna istraživanja pokazala su da pogled na nju čak potiče određene fizičke reakcije, poput rasta krvnog tlaka i ubrzavanja disanja.

Nećete pogriješiti bez obzira na to koju nijansu crvene odaberete, ali među najpopularnijima bi mogle biti mogle one tamnije i zagasite, poput nijansi koje smo vidjeli u kolekciji modne kuće Saint Laurent.

Uz crvenu nosit će se i zlatna boja. Za mnoge ne postoji ništa glamuroznije od nje, ali ovaj put zlatna nije rezervirana samo za svečana događanja. Modne kuće predlažu zlatne komade i za svakodnevne prigode.

Ako vam crvena i zlatna nisu dovoljno odvažne, tu je narančasta boja. Upečatljiva bez obzira na nijansu, narančasta je kao stvorena za sve dame koje vole efektne odjevne kombinacije.

Od navedenih boja najviše mi se sviđa...

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju