Rebel Wilson proglasila je 2020. godinu zdravlja te se odlučila posvetiti zdravoj hrani i redovitoj vježbi.

Isprva je samo šetala, no kako se smanjivao broj na vagi i povećavala kondicija, s privatnim trenerom počela se pridržavati konkretnijeg fitnes programa te se počela baviti intenzivnijim kardio vježbama.

Iako nije poznat ukupan broj kilograma koji je dosad izgubila, Rebel je na svojem Instagram profilu objavila kako je njezin cilj do kraja godine dosegnuti 75 kilograma težine, te da treba izgubiti još osam kilograma da bi to ostvarila.

Slika nije dostupna Smršavjela ukupno 38 kilograma! Trikovi slavne dame za vitkije i zdravije tijelo

Uz vježbu, najveća zasluga za ovu transformaciju očituje se u novom načinu prehrane. Rebel Wilson počela je slijediti Mayr metodu koju je osmislio Franz Xaver Mayr još dvadesetih godina prošlog stoljeća.

Metoda se zasniva na intuitivnoj konzumaciji hrane koja potječe zdrav probavni sustav. Ona se već desetljećima uspješno provodi u klinici VivaMayr u Austriji, koju je posjetila i sama Rebel Wilson.

Krekeri i tuna na jelovniku su u vojnoj dijeti Vojna dijeta: Jelovnik uz koji se gubi do četiri kilograma u tri dana

Ovisno o zdravstvenim potrebama pojedinaca, stručnjaci propisuju poseban režim prehrane i uzimanja suplemenata u toj austrijskoj klinici. No ima neka svoja opća pravila koja svatko može slijediti.

Ne brojite kalorije, već zalogaje
Mayr dijeta ne smatra da je brojanje kalorija dobar potez za gubitak ili održavanje tjelesne mase. Stručnjaci umjesto toga preporučuju intuitivnije konzumiranje hrane i fokusiranje na ono što je na tanjuru. Umjesto brzinskog ručka ili večere pred ekranom kompjutora ili televizora, osobe se potiče da jedu u miru i tišini, a svaki zalogaj da prožvaču oko 40 puta.

Nemojte piti tekućinu s obrocima
Mayr metoda potiče osobe da piju između obroka, a ne dok žvaču hranu. Također, bolje je jesti dva do tri veća obroka na dan, nego više manjih.

Ne jedite navečer
Osobe koje slijede ovu dijetu ne jedu iza 17 sati. Također, vjeruje se kako između svakog obroka treba proći četiri do pet sati kako bi hrana odgovarajuće probavila.

Ne jedite mliječne proizvode i smanjite gluten
Osobe koje slijede Mayr metodu eliminiraju ili barem značajno smanjuju unos mlijeka i mliječnih proizvoda jer se oni smatraju izvorom brojnih problema vezanih uz probavni sustav. Također, preporučljivo je smanjiti unos glutena u organizam.

Umjesto toga preporučuje se prehrana temeljena na dosta povrća, ribe i drugih zdravih izvora omega 3 masnih kiselina poput orašastih plodova i sjemenki.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju