Proslava rođendana u igraonici postala su najpopularniji oblik zabave za djecu. No, iako bi ovaj način obilježavanja rođendana trebao olakšati roditeljima pripremu i organizaciju, cijena zabave za mnoge je previsoka. Donosimo prosječne cijene igraonica, ali i ideje za puno jeftiniju kućnu zabavu


Koliko košta rođendanska zabava u igraonici?

Iako su vrlo popularne, za većinu roditelja one nemaju popularne cijene. CIjena najma prostora za dječji rođendan varira od grada do grada, a lepeza cijena i ponuda se kreće od 500 do 1.500 kuna.

Prosječna rođendanska zabava u igraonici košta oko 1.000 kuna, što je gotovo trećina minimalne plaće u Hrvatskoj.

Prosječna rođendanska zabava u igraonici košta oko 1.000, što je gotovo trećina minimalne plaće u Hrvatskoj



Što nudi proslava dječjeg rođendana u igraonici?

- Za 700 kuna: Grickalice, torta i sok.

- Za 900 kuna: Grickalice, torta, pizza ili kiflice, sok.

- Za 1.200 kuna: Grickalice, torta, pizza ili kiflice, sok, tematski ukrasi.

Iako su ovo samo neki od paketa koji se nude u Hrvatskoj, ponuda za samu proslavu nije toliko bogata i zanimljiva da je ne bi mogli kopirati i sami i to za puno manje novaca.

Želite li uštedjeti novce i pritom svome djetetu organizirati rođendan kakav se pamti, donosimo nekoliko ideja koje su značajno jeftinije od igraonica, ali su zato zdravije, zabavnije i zanimljivije.
.
PROSLAVA DJEČJEG ROĐENDANA KOD KUĆE

1. Hrana i piće
Djeca obožavaju pizzu i zato ona može biti sastavni dio rođendanske zabave kod kuće.

- Želite li pizzu napraviti sami ili pak isprobati neke od varijacija na temu, donosimo najbrži i najlakši recept za pizzu od samo 3 sastojka.

- Umjesto kupovnih sokova, budite kreativni i sok napravite sami. Donosimo recept u kojem od 1 kile naranča možete napraviti 10 litara prirodnog juicea.

Djeca obožavaju ukrase u boji, a najjednostavniji detalji, koji su ujedno i ukrasi i igračke svakako su baloni

2. Torta = cca 100 kn:

- Gotovo da i ne postoji dijete koje nije ludo za čokoladom. Upravo zbog toga čokoladna torta je odličan odabir. Želite li tortu napraviti sami, donosimo recept za čokoladnu tortu bez brašna koju može napraviti i početnik.

- Želite li pak tortu ukrasiti zanimljivim dječjim motivima, možete ih izraditi od fondant mase koju također možete izraditi kod kuće.

3. Uređenje prostora

Baloni
Djeca obožavaju ukrase u boji, a najjednostavniji detalji, koji su ujedno i ukrasi i igračke svakako su baloni.

Pravilo glasi - čim više šarenih balona, to je prostor zanimljiviji, a djeca sretnija. Balone zavežite u snopove i objesite na stolice, vrata i namještaj te ih pak pobacajte po cijeloj prostoriji.

Ukrasi za stol
Rođendanski ugođaj događa se i za stolom. Želite li svaki detalj na stolu pretvoriti u ukras, sve što vam je potrebno su plastične čaše i pribor za jelo, slamke, samoljepljivi papir i post-it papirići.

Od samoljepljivog papira u boji izrežite kružiće, srca ili neke druge oblike po želji te njima oblijepite plastične čaše, robove tanjura i slamke.

Više zanimljivih ideja za ukrase od samoljepljivog papira donosimo u video tutorijalu:

Ukrasne igračke
Osim gumenih balona, djeca vole i balone od sapunice. Ova igračka u kojoj su uživale brojne generacije djeci je zanimljiva i danas. Puhanje balona prava je razonoda, a može se pretvoriti i u natjecanje. Isti učinak imatiće i papirnate kapice i trubice.

4. Animacija
Ako ste prostor okitili balonima, iskoristite ih za zabavne igre.

- Zavežite svakom djetetu balon za pola metra dugačku traku oko noge. Cilj je probušiti balon suigrača, tako da stanete na njega. Tko zadnji ostane s neprobušenim balonom oko noge je pobjednik.

- Skupite nekoliko plišanih životinja na hrpu i izaberite neku veselu pjesmu. Plešite dok netko (mama ili tata) ugasi glazbu nakon čega svi plesači se moraju ukipiti.

Ako se netko pomakne prije nego muzika ponovno krene, mora odabrati jednog plišanog plesnog partnera. Izgubio je onaj koji pokupi najviše plišanih igračaka.

- Zanimljiva i vrlo zabavna ideja je predložiti djeci da na rođendan dođu u omiljenom kostimu, jer kostimirana zabava je uvijek pun pogodak. Kasnije djeci dajte zadatak da odglume svoj lik, dok ostali moraju pogoditi o kome se točno radi.

Ako ste željni još novih ideja za djječji rođendan, donosimo 10 kućnih igara uz koju je zabava zagarantirana.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju