Kada sunce zapeče i visoke temperature natjeraju nas u hlad, mnogi će instinktivno posegnuti za kratkim odjevnim komadima.

Ima i onih koji tijekom ljeta preferiraju dužu i lepršavu odjeću jer ih ona više hladi, ali većina će ipak nositi kratko.

Među najpopularnijim kratkim komadima svakako su razne varijante hlačica, od onih takozvanih vrućih do klasičnijih bermuda.

Kada su u pitanju vruće hlačice, s njima moramo biti malo oprezniji. Postoje mjesta i prigode na koja ih ne možete odjenuti jer se smatraju neprimjerenima i često su zabranjene.

Ta pravila ne vrijede jedino za plažu, na kojoj nesmetano možete uživati u njima, ali za ostale svakodnevne situacije modni znalci preporučaju malo duže modele.

Prilikom kupovine kratkih hlačica obavezno ih testirajte saginjanjem i sjednite u njima na stolicu ili klupicu u kabini. Tako možete provjeriti dokle stvarno seže rub hlačica i izbjeći potencijalne neugodne situacije.

Stilisti preporučaju da ne kupujemo hlačice ako, narodski rečeno, intimni dijelovi ispadaju iz njih.

Ublažiti ih možete tako što ćete ih umjesto s otvorenim topom kombinirati s kratkom majicom ili bluzom. Dobar su odabir i slatke, lepršave tunike koje ih lagano pokrivaju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju