Kad se male ruke slože, zaista se sve može, pa tako i promijeniti kompletan izgled kuhinje za samo tristotinjak kuna. Ponekad je potrebna samo samoljepljiva folija za takav rezultat, a to je uspjelo i Dragani Bunčić Marić iz Turopolja čija je kuhinja od dvadesetak kvadrata uz malo truda zablistala u novom ruhu.

I to nije sve. Dragana u kuhinji sada ima i preslatki otok kojeg je napravila od stare kuhinjske komode i ladičara pronađenih na otpadu. U preuređenju kuhinje i izradi otoka pomogli su joj mama i suprug Nikola, a obavili su zaista fantastičan posao.

Kada sam čula da su u prodaju krenule samoljepljive folije za namještaj bila sam jako skeptična prema tome, nije mi to nikako izgledalo da je kvalitetno i da može potrajati u kućanstvu, iako je na slikama izgledalo zaista odlično, kaže Dragana Bunčić Barić, mama jednogodišnje Sare. No, kako je vrijeme prolazilo to joj se sve više sviđalo, vidjela je da ljudi mijenjaju kompletan izgled svog namještaja i pomoću folije dobiju potpuno novi dom. Odlučila se odvažiti i promijeniti izgled svoje male kuhinje kako bi se više uklapala u sivo-bijeli ostatak prostora u kući.

Ali, prvo sam morala naći 'žrtvu' koja će imati strpljenja sa mnom lijepiti cijelu kuhinju. Naravno, tko će drugi nego mama. I tako smo nas dvije otišle u Bauhaus, našle foliju koja nam treba i krenule u akciju.

Uz malo dijete, i pošto smo to radile prvi put, trebalo nam je tri dana posla, malo više živaca i strpljenja, jedan fen, skalpel i lopatica za zaglađivanje folije, opisuje. Da bi sve izgledalo besprijekorno, Dragana ističe kako se mora paziti da ne ostaju mjehurići zraka i da se dobro zatvore rubovi, što je najbitnije da se folija čvrsto drži.

Slika nije dostupna Kućica u cvijeću: Mlada obitelj u Turopolju je uredila svoj ljupki dom iz snova

I eto ga, rezultat je tu, prezadovoljne smo kako smo to dobro odradile, a bijela i siva boja zaista su nepogrešiv izbor, otvore i uljepšaju bilo kakav prostor, zadovoljno će ova mlada kreativka. Mama joj je bila glavni pomagač i kod izrade kuhinjskog otoka, a skupa su obnovile i keramičke tegle kupljene na Hreliću za dvadeset kuna.

Oduvijek sam patila za onim famoznim kuhinjskim otocima na koje možeš odložiti što god želiš, imaš mjesta za sve, kaže Dragana. Kako kuhinja nije jako velika, ispočetka nije imala ideju gdje smjestiti jedan manji otok s otvorom, radnom pločom i ladicama, sve do jednog dana kad je dobila ideju vraćajući se kući.

Petra Tarodi iz Varaždina preuredila je svoj stan, a najdraža prostorija joj je nova kupaonica - 1 Petra iz Varaždina preuredila je svoju kupaonicu od tri kvadrata u koju je stao i walk-in tuš

Na otpadu uz cestu muž i ja primijetili smo odbačenu komodu i jedan ladičar, izašli iz auta, pregledali i odmah sam znala da će naći mjesto u mojoj kuhinji. Muž je bio skeptičan jer namještaj nije bio u najboljem stanju, ali rekla sam mu da bude bez brige i strpa to u kombi. Došli smo doma, izmjerili i savršeno je odgovaralo za moj budući kuhinjski otok, ispričala je Dragana.

Sljedećeg dana s mamom se ponovno bacila u akciju. Očistile su pronađeni namještaj, malo prešmirglale i ponovno lijepile foliju da bude u tonu s ostatkom kuhinje. Draganin muž spojio je šarafima komodu i ladičar da bude čvrsto, a ona je još dodala led lampice i zalijepila ih oko otoka da svijetle. Taj projekt koštao ih je ravno sto kuna, a preslatki otok sada je glavna zvijezda njihove kuhinje preuređene za vrlo malo novca i s puno volje i ljubavi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju