Cijelo proljeće i ljeto, pa i dobar dio jeseni provedete na balkonu i upijate zrake sunca ili pokušavate uhvatiti barem malo svježeg zraka, ali čim dođu hladniji dani, zaboravite da taj dio vašeg stana ili kuće uopće postoji?

Ovo je definitivno navika koju trebate promijeniti jer balkon u zimskim mjesecima također može biti idealno mjesto za ispijanje jutarnje kave, upijanje dragocjenih zraka sunca i odmaranje nakon napornog dana na poslu.

Rasvjeta je jako bitna tijekom zimskog razdoblja, a prostor čini toplijim i ugodnijim

Uz nekoliko savjeta kako ga urediti, vaš balkon može dobiti ulogu kakvu zaslužuje i u hladnim mjesecima. Evo nekoliko ideja kako ga odjenuti u najbolje zimsko ruho.

1. Ne spremajte lampice

Kraći dani traže ranije paljenje rasvjete, a umjesto da lampice kojima ste ukrasili dom za vrijeme blagdana pospremite u kutiju, njima ukrasite vaš balkon. Postavite ih, primjerice, uz ogradu. Osim što će vaš balkon lijepo izgledati, lampice će vam osigurati romantičnu atmosferu kada odlučite ušuškani pod dekicom uživati u svježem zraku.

Općenito, rasvjeta je jako bitna tijekom zimskog razdoblja, a prostor, između ostalog, čini toplijim i ugodnijim. Ako ipak niste fan lampica tijekom cijele godine, još jedna opcija su i fenjeri.

2. Dekice

Zima znači i niske temperature, tako da izlazak na balkon nije jednostavan kao u toplijim mjesecima. Kako se ne biste smrzavali, nabavite tople dekice, koje će vam služiti za boravak na balkonu.

3. Ukrasni jastuci

Osim što će lijepo izgledati na vašem balkonskom namještaju, ukrasni jastuci također će vam pomoći da vam bude toplije.

Slika nije dostupna Stvoren za guštanje: Sofija iz Sesveta balkon je pretvorila u zatvoreni zimski vrt

4. Biljke

Iako velik dio biljaka ne podnosi najbolje zimske temperature, postoje i one koje mogu izdržati sve uvjete. Ako vam balkon nije balkon bez biljaka, nabavite primjerke otporne na minuse.

Amarilis Čarobni amarilis cvijet je koji može iznova cvasti 75 puta

5. Topli tepih

Najveći problem kod boravka na balkonu tijekom zimskih mjeseci je već više puta spomenuta hladnoća. Još jedan detalj koji može olakšati taj problem je topli tepih, koji će boravak na balkonu učiniti još ugodnijim.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju