Često maštamo o velikoj kuhinji i prostranoj kupaonici, no što je sa spavaćom sobom? Svaka prostorija u domu ima svoju funkciju i važnost, ali kada je riječ o veličini, često nema potrebe da spavaća soba bude velika, za razliku od, primjerice, kuhinje, u kojoj provodimo puno vremena pa želimo da je veća.

No, puno važnije od veličine je da je prostor funkcionalan i da zadovoljava naše potrebe, pa tako i mala kuhinja i kupaonica mogu biti sasvim u redu, a naročito to vrijedi za spavaću sobu.

Većina u spavaćoj sobi provodi najmanje vremena i dovoljno je da ona ima krevet, noćni ormarić i ormar, a neke spavaće imaju samo krevet, dok se ormari, primjerice, nalaze u hodniku. Dobro će doći i toaletni stolić, ali i on može lako stati u malu spavaću sobu. Svijetle boje najbolji su izbor za uređenje jer će otvoriti prostor i učiniti ga vizualno većim.

Male spavaće sobe mogu izgledati vrlo šarmantno i ne morate razbijati glavu ako vaša nije prostrana. Naravno, druga je stvar ako vam spavaća soba služi i kao, primjerice, radna soba - u tom slučaju potrebno je ipak malo više kvadrata.

Slika nije dostupna 10 ideja kako maksimalno iskoristiti prostor i povećati malu kuhinju

Ideje za uređenje male spavaće sobe pronađite u galeriji na početku teksta, a ove fotografije uvjerit će vas da vam velika spavaća soba ni ne treba.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju