Cvijet hibiskusa jedan je od onih cvjetova zbog kojih sanjamo o zalascima sunca, ljetu, plažama... Razlog možda leži i u svim predivnim bojama u kojima ti cvjetovi dolaze.

Uzgoj hibiskusa jednostavan je način da svom vrtu, terasi ili balkonu dodate tropski ugođaj. Kada naučite brinuti za hibiskus, nagrada će biti dugogodišnje ljupko cvijeće koje dolazi u cijelom nizu boja. Cvjetovi mogu biti bijeli, ružičasti, ljubičasti, plavi... Cvatu od lipnja do listopada, a iako su kratkog vijeka stalno se stvaraju novi.

Mnogi ljudi koji uzgajaju hibiskus, iako to nije obavezno, odluče se to činiti u posudama jer na taj način biljku mogu premještati na idealna mjesta, ovisno o dobu godine.

Ako želite u nekom trenutku vidjeti ljupke cvjetove, potrudite se da hibiskus dobije barem šest sati sunčeve svjetlosti.Iako su topli i vlažni uvjeti idealni za tropski hibiskus, kada je pretjerano vruće odgovara mu i malo popodnevne hladovine. Kada je u posudama to mu nije problem osigurati.

Pobrinite se da hibiskus uvijek ima izvrsnu drenažu.

Slika nije dostupna Graciozna kala: Izdržljiva ljepotica koju je stvarno lako uzgajati (uz jednu bitnu napomenu)

Slika nije dostupna Vučika: Očaravajuća trajnica koja će "nahraniti" svaki vrt i privući leptire

Prilikom brige za hibiskus imajte na umu da najbolje cvjeta na temperaturama između 16 i 32 stupnjeva Celzijevih.

Kada je u pitanju zalijevanje, hibiskus u fazi cvjetanja treba velike količine vode. Kada je vruće treba ga zalijevati svakodnevno. Međutim, kada temperature padnu biljka treba daleko manje vode, a previše vode može je ubiti. Zimi hibiskus zalijevajte samo kad je tlo suho na dodir.

Da bi cvjetanje bilo divno, rastuća biljka treba puno hranjivih sastojaka. Možete primjerice jednom tjedno korisititi razrijeđeno tekuće gnojivo. Zimi biljku ne trebate gnojiti.

U svakom slučaju, hibiskus je biljka koja se lako održava, a njezin upečatljivi cvijet svakom će vrtu pomoći da izgleda poput tropskog raja.

Zijevalica - 3 Zijevalica: Ljupki cvijet predivnih boja koji oduševljava i posebnom "osobinom"

Iza cvijeta hibiskusa krije se i razna simbolika koja se razlikuje od kulture do kulture. Općenito, hibiskus se smatra ženstvenim cvijetom kojeg poklanjaju žene. U Sjevernoj Americi hibiskus je simbol savršene žene.

U viktorijansko doba darivanjem hibiskusa osobi se davalo do znanja da je njezina ljepota prepoznata. U Kini hibiskus simbolizira prolaznost i ljepotu slave.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju