Kombinacija astrologije, dizajna i teorije boja zove se kolorstrologija, a njome se bavi astrologinja i numerologinja Michele Bernhardt. U nastavku doznajte koja je boja mjeseca u kojem ste rođeni

Kako se astrologija upliće u sve pore naših života, a zvijezde dobro poznaju tijek karijere, ljubavi, obitelji i zdravlja pojedinoga znaka i to na dnevnoj bazi, vrijeme je za nešto malo složenije.

Kombinacija astrologije, dizajna i teorije boja zove se kolorstroligija, a njome se bavi astrologinja i numerologinja Michele Bernhardt. U knjizi Colorstrology: What Your Birthday Color Says About You, autorica je navela popis Pantoneovih boja za svaki dan u godini i pojedinačno za svaki mjesec.

U nastavku pročitajte koja vam boja najviše odgovara prema mjesecu rođenja i kako je možete ukorporirati u vlasiti dom za još ljepšu svakodnevicu.

1. SIJEČANJ - NIJANSE KARAMELE

Ove boje će vas vratiti prirodi, centrirati i fokusirati. Ako ste rođeni u siječnju investirajte u lončanice terracotte i smjestite ih na balkon, terasu ili blizu prozora za bolji protok energije. Tamosmeđa boja zemlje pridodat će efektu.

2. VELJAČA - BOJA JORGOVANA

Ova nijansa popravlja prijateljske odnose, a one koji u njoj uživaju preplavit će osjećajem ljubaznosti. Kupite šalice, tanjure ili zdjelice u boji jorgovana i poslužite ih kada vam u posjet dođe društvo kako bi atmosfera bila još bolja.

3. OŽUJAK - SVIJETLE NIJANSE MORA

Ove opuštajuće nijanse potiču meditaciju i zato su savršene za inkorporirati u spavaću sobu. Odaberite posteljinu u nijansama mora ili prekrivač kojim ćete se pokriti za popodnevnih drijemeža.

4. TRAVANJ - BOJA CRVENE PAPRIKE

Pripazite da ovu intenzivnu nijansu kombinirate u prostorijama kojima je potrebno malo "života" Ako imate prostoriju u kojoj vježbate, jedan zid obojite u boju crvene paprike, a na stol u kuhinji možete staviti crvenu "stazu" koja će vas razbuditi za vrijeme doručka.

5. SVIBANJ - SMARAGDNO ZELENA

Ova boja ima veze s bogatstvom, prosperitetom, uspjehom. Zato unesite smaragdno zelene detalje u ured ili u prostor na i oko radnoga stola. Savršen detalj može biti fotelja, a u nedostatku prostora, bit će dovoljan i podložak za miš.

6. LIPANJ - ŽUTO ZLATNA

Ova boja povezana je s dobrom komunikacijom pa razmislite u kojoj sobi vodite najviše razgovora. Zidovi u ovoj boji dobra su ideja za blagovaonicu ili prostor ukrasite nekom žuto zlatnom umjetninom kako bi dobili najviše od boje lipnja.

7. SRPANJ - PRLJAVO RUŽIČASTA

Boja mjeseca srpnja izrazito je umirujuća boja ljubavi, zato ju je dobro dodati u prostorije u kojima provodite puno vremena s partnerom. Možete odabrati tepih u ovoj nijasni za spavaću sobu ili dnevni boravak.

8. KOLOVOZ - NARANČASTA

Zabavna i energizirajuća boja potiče na razigranost i zabavu. Detaljima u ovoj boji uredite terasu ili dječju igronicu ili prostor za vježbanje. Za početak, investirajte u narančasti suncobran ili ležaljke na terasi ukrasite narančastim jastucima.

9. RUJAN - SIVO PLAVA

Boja mjeseca rujna sinonim je za ljepotu i zavodljivost pa je najbolje da vas detalji u ovoj boji dočekaju odmah na ulazu. Odaberite otirač, teglu za cvijeće ili natpis kojim želite dobrodošlicu u ovoj atraktivnoj nijansi.

10. LISTOPAD - SVIJETLOPLAVA

Ova nježna boja također je povezana s mirom i relaksacijom pa je savršen odabir za glavnu kupaonicu. Možete se odlučiti za jedan zid u ovoj nijasi ili nabavite ručnike u ovoj boji - bilo kako bilo sigurno će na vas pozitivno utjecati.

11. STUDENI - BOJA CRVENOG VINA

Direktno je povezana s libidom i fizičkom privlačnošću pa je njezino mjesto u spavaćoj sobi. Kako je ovo poprilično odvažna nijansa za interijere, možda je najbolje da počnete s manjim detaljima poput nekog ukrasa ili okvira za slike.

12. PROSINAC - TIRKIZNO PLAVA

Boja mudrosti i putovanja najbolje će odgovarati na policama za knjige, a također možete napraviti kolaž s putovanja ili ploču koja će prikazivati vaše interese koji će naravno biti uokvireni tirkizno plavom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju