Parfem je mnogim ženama puno više od dodatka kojim će malo začiniti svoje modno izdanje. Miris koji birate lako može postati i dio vašeg identiteta, jedan od načina na koji izražavate kako se osjećate u trenutku kad ga nosite.

Ponekad se jednostavno želimo malo oraspoložiti i u tome nam pomaže špric ili dva najdražeg parfema. Baš kao i sve ostale žene, članice kraljevskih obitelji također imaju svoje favorite.

Tako je, primjerice, jedan od najdražih parfema kraljice Elizabete II. miris White Rose britanskog brenda Floris. Kako piše Vogue, upravo je njega nosila 20. studenog 1947. godine, na dan kada se pred više od 2000 ljudi u Westminsterskoj opatiji udala za princa Philipa.

Među gornjim notama u ovom parfemu posebno se ističe karanfil, jedan od omiljenih kraljičinih cvjetova, i upravo je to razlog zašto mu je vjerna. Isti brend osmislio je poseban miris za Meghan Markle i njezino vjenčanje, a vojvotkinjin parfem bio je inspiriran njihovim mirisom Bergamotto di Positano.

Osim njega, kraljica Elizabeta II. voli nositi i Guerlainov L'Heure Bleue. Predstavljen 1912. godine, ovaj parfem napravio je slavni francuski parfumer Jacques Guerlain. U srednjim notama ovog nježnog i elegantnog parfema također se nalaze Elizabetini omiljeni karanfili.

Zavirite u galeriju i provjerite koje parfeme vole druge kraljice.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju